U Kragujevcu otvoren sajam lova, ribolova i lovnog turizma

Na Šumadija sajmu u Kragujevcu danas je otvoren 13. Međunarodni sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M, objavljeno je na oficijelnom gradskom sajtu.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 18.08.2022.

17:00

U Kragujevcu otvoren sajam lova, ribolova i lovnog turizma
Foto: kragujevac.rs

Sajam je otvorio gradonačelnik Nikola Dašić, koji je istakao da je Kragujevac pravo mesto da se ovakva tradicija baštini ne samo zato što ima tradiciju u proizvodnji lovačkog i svakog drugog naoružanja, već i zbog toga što je ovom gradu 1887. godine formirano prvo lovačko društvo u Srbiji.

"Danas sa 8.500 lovaca i 400 organizacija i klubova koje okupljaju ribolovce, dolazimo do ozbiljne cifre i shvatamo koliku važnost imaju lov i ribolov, ne samo za druženje, nego i za održavanje i selekciju populacije divljači", rekao je Dašić.

Tokom tri sajamska dana biće organizovane i tribine posvećene mogućnostima za razvoj lovnog turizma, propisima u oblasti oružja i municije, kao i tematski brifing o nastanku lovačke štampe u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: