Palma: Jedinstvena Srbija podržava svako slovo koje je Vučić izgovorio u obraćanju naciji

"Niko na svetu ne može da zameri nijedno slovo koje je u današnjem obraćanju naciji, povodom najnovijih pretnji Aljbina Kurtija, izgovorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić", izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

Izvor: B92.net

Nedelja, 31.07.2022.

13:23

Palma: Jedinstvena Srbija podržava svako slovo koje je Vučić izgovorio u obraćanju naciji
Foto: Profimedia/BETAPHOTO/SIPA/2104211353

"Posao Džozefa Bajdena je da štiti Ustav SAD i svoje građane, posao Emanuela Makrona je da štiti Ustav Francuske i svoje građane, posao Olafa Šolca je da štiti Ustav Nemačke i svoje građane i posao Aleksandra Vučića je da štiti Ustav Srbije i svoje građane i tako svih predsednika i premijera na svetu. Upravo to i radi predsednik Srbije i zato ima najveću podršku građana Srbije u istoriji i zato ima i podršku Jedinstvene Srbije za svako izgovoreno slovo", objasnio je Marković.

"Srbija je država koja poštuje sve svoje međunarodne obaveze: od Rezolucije 1244, Dejtonskog sporazuma, Briselskog sporazuma, Vašingtonskog sporazuma do svih ostalih sporazuma koje je potpisala. Moje pitanje za zemlje Kvinte, a to su SAD, Velika Britanija, Nemačka, Francuska i Italija, koje govore o nekon novom pravno obavezujućem sporazumu između Beograda i Prištine, da li je Rezolucija 1244 pravno obavezujući sporazum, da li je Dejtonski sporazum pravno obavezujući sporazum i da li je Briselski sporazum pravno obavezujući sporazum. Ako jesu, zašto nisu sprovedeni onako kako piše u tim sporazumima i kako je došlo do toga da samo Srbija poštuje i realizuje te sporazume. Ovo što se sada dešava nije iz Kurtijeve glave, Aljbin Kurti je samo pion dela međunarodne zajednice. Aljbin Kurti i Bakir Izetbegović žele ’Zatvoreni Balkan’, a Aleksandar Vučić ’Otvoreni Balkan’. Kurti i njemu slični pričaju o lovcima, ratu, jedinicama ROSU, a Aleksandar Vučić o miru i stabilnosti i saradnji. Ovde neko želi da Ukrajinu preseli na Balkan. Pozivam Albance sa Kosova i Metohije da pruže ruku miru i stabionosti i saradnji, a ne da daju podršku oružju. Iz iskustva bivše Jugoslavije smo valjda nešto naučili, a to je da je bolje 100 godina razgovarati, nego jedan dan ratovati", poručio je Marković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: