Na Ekonomskom fakultetu u Subotici više od 350 slobodnih mesta, prijemni ispit 29. juna

Prijemni ispit na Ekonomskom fakultetu u Subotici biće održan 29. juna.

Izvor: subotica.com

Petak, 17.06.2022.

14:00

Na Ekonomskom fakultetu u Subotici više od 350 slobodnih mesta, prijemni ispit 29. juna
Foto: Shutterstock/Bizi88

Na ovoj visokoškolskoj ustanovi ima 363 slobodna mesta, od toga 195 budžetskih.

Na studijskom programu Ekonomija ima 330 slobodnih mesta, od toga 175 budžetskih, dok će na studijski program Poslovna informatika biti upisana 33 studenta, a na budžetu će biti 20 najboljih. Prijava kandidata za polaganje prijemnog ispita je od 22. do 24. juna, u periodu od 8 do 14h.

"Kandidati prijavu mogu izvršiti elektronski ili ličnom predajom dokumenata u prostorijama fakulteta. Od dokumenata je potrebno priložiti diplomu i svedočanstva iz srednje škole, očitanu ličnu kartu, kao i popunjene obrasce koji se dobijaju na fakultetu ", objašnjava prof. dr Radenko Marić, prodekan za osnovne i master studije.

Polaganje prijemnog ispita zakazano je za 29. jun, a kandidati će polagati dva, od ukupno pet ponuđenih predmeta.

"Budući studenti polažu test iz dva predmeta koja sami izaberu. U ponudi su poslovna ekonomija, osnovi ekonomije, informatika, matematika i filozofija sa logikom. Kako bismo studentima olakšali proceduru spremanja gradiva pripremili smo zbirku za prijemni ispit koja sadrži po 100 pitanja za svaki predmet, a od tih sto na prijemnom će biti 10 pitanja", dodaje.

Dan nakon prijemnog ispita biće objavljena preliminarna rang lista, a po isteku roka za žalbe i konačna. Upis studenata će biti održan od 11. do 13. jula, u periodu od 9 do 14h. Budući studenti opredeljuju se za jedan od dva ponuđena studijska programa, odnosno biraju hoće li upisati Poslovnu informatiku ili Ekonomiju.

"Tek nakon druge godine studenti ekonomije biraju jedan od ukupno sedam modula. U ponudi su Agrobiznis i ruralni razvoj, Međunarodna ekonomija i biznis, Finansijski i bankarski menadžment, Marketing, Menadžment i biznis, Računovodstvo i revizija i Trgovinski marketing i menadžment", dodaje.

Sa Ekonomskog fakulteta navode da su studenti po završetku obrazovanja u potpunosti spremni za tržište rada.

"Mi školujemo kadrove vredne pažnje koji lako pronalaze posao. Naši studenti, osim što dobijaju odlično teorijsko obrazovanje, tokom studija, zahvaljujući novoj akreditaciji, dobijaju i praktična znanja koja stiču na obaveznoj praksi koju obavljaju u kompanijama. Stručna praksa se odrađuje na završnoj godini osnovnih akademskih studija, a obavezna je i na master studijama. Neretko, naši studenti nakon završene prakse ostaju da rade u tim kompanijama", dodaje.

Studentima praksa pruža mogužnost da se suoče sa realnim zadacima koje nosi svako radno mesto, dok sa druge strane privreda dobija mlade, obrazovane i vredne ljude.

"Cilj nam je da kroz praksu studentima približimo realna privredna kretanja i zbivanja u kompanijama. Tako da su naši studenti odmah nakon diplomiranja konkurentni na tržištu rada", dodaje, piše portal Sbubotica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: