Grad Jagodina dodelila novčane nagrade najuspešnijim učenicima na međunarodnim i republičkim takmičenjima

U Skupštini grada Jagodine organizovan je prijem za najuspešnije jagodinske učenike sa medjunarodnih i republičkih takmičenja.

Izvor: B92.net

Sreda, 15.06.2022.

15:00

Grad Jagodina dodelila novčane nagrade najuspešnijim učenicima na međunarodnim i republičkim takmičenjima
Foto: Grad Jagodina

Za njih, ukupno 51-og djaka grad je obezbedio i značajne novčane nagrade. Pozdravljajući nagradjene učenike, njihove roditelje, nastavnike i profesore, predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma je poručio da se i grad i on lično zalažu za prirodnu pamet:

"Skupština grada je donela odluku da se od ove godine nagradjuju svi oni djaci koji postižu visoke rezultate na medjunarodnim i republičkim takmičenjima. Ovaj grad se zalaže za prirodnu pamet, i da ta prirodna pamet ostane u Srbiji i da tu rade i stvaraju, jer Srbija ima sve uslove za školovanje djaka kao i da nam prirodna pamet ne odlazi u druge države. Nagradjeni učenici su na takmičenjima predstavljali svoj grad i školu, zahvaljući njima čulo se za Jagodinu. Jagodina zbog svih njih ima dobru budućnost. Oni su ponos svih nas koji vodimo grad, za sve odbornike i stranke, jer kada je nešto bitno, mi odluke donosimo jednoglasno", naglasio je Marković.

Marković je podsetio da se grad Jagodina razlikuje od drugih gradova i po tome što su jagodinski djaci godinama do korone besplatno letovali u Crnoj Gori i u Grčkoj. On je najavio da će od naredne godine svi jagodinski djaci iz završnih razreda osnovnih i srednjih škola letovati u Grčkoj. Napomenuo je da su u Jagodini sve škole renovirane, da je nekoliko njih novosagradjeno.

Marković je podsetio i da je grad Jagodina prvi grad van Beograda koji je imao svoje klizalište, i da je jedini grad u Srbiji koji ima skijalište sa veštačkim snegom.

"Uskoro se završavaju i teniski tereni, a u oktobru će biti puštena u rad tri zatvorena bazena koja mogu da se mere sa svetskim standardima. Izgradnju ovih bazena ne finansiraju ni grad ni država već privatna firma. Uz to da dodamo i akva park, a sve su to sadrzaji u kojima jagodinski djaci mogu da uživaju po više nego povoljnim cenama", kazao je Dragan Marković Palma, predsednik Skupštine grada Jagodine.

Marković je pozvao nagradjene učenike da nastave dalje sa postizanjem visokih rezultata, pozvao i druge da se ugledaju na njih i zaključio da ne postoji grad u Srbiji poput Jagodine sa toliko uspešnih djaka u odnosu na broj stanovnika.

Učenici su za rezultate na medjunarodnim i republičkim takmičenjima od Skupštine grada Jagodine nagradjeni novčanim nagradama u rasponu od 50.000 do 15.000 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: