Program psihosocijalne podrške za najstarije sugrađane u Šidu

U okviru GIZ projekta "Usluge socijalne zaštite za osetljive grupe", organizacija "PIN" (Mreža psihosocijalnih inovacija) podržava sprovođenje programa usmerenih na psihosocijalnu podršku i zaštitu mentalnog zdravlja u osam lokalnih zajednica.

Izvor: B92.net

Petak, 10.06.2022.

15:30

Program psihosocijalne podrške za najstarije sugrađane u Šidu
Foto: Shutterstock/Photographee.eu

U saradnji sa Opštinom Šid i Centrom za socijalni rad Šid, sprovođenje Programa otpočelo je u aprilu angažovanjem psihologa, obezbeđivanjem adekvatnog prostora za rad u Domu penzionera u Šidu i informisanjem potencijalnih korisnika o samoj usluzi. Prvobitni utisci psihologa i korisnika, te značaj Programa ogledaju se u mogućnosti da korisnici razgovaraju o svojim svakodnevnim teškoćama i izazovima, o usamljenosti, krizama, ali i u prilici da rade na rešavanju tih problema.

U toku je i istraživanje koje ima za cilj ispitivanje uspešnosti sprovedenog Programa, na osnovu čijih rezultata će se steći uvid u njegove efekte i značaj za zajednicu u kojoj se sprovodi. Program ima šansu da u budućnosti zaživi kao redovna usluga socijalne zaštite za naše najstarije sugrađane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: