"U čist i ekološki održiv Kruševac uloženo više od 23 miliona evra"

Kruševac postaje grad uzor po nivou investicija u ekološke projekte.

Izvor: B92.net

Utorak, 31.05.2022.

18:07

Foto: MGSI Ð.K.

Izgrađeno je centralno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, investicione vrednosti 14,3 miliona evra, a paralelno je izgrađeno je i 60 km kanalizacione i kolektorske mreže u vrednosti nešto višoj od 9 miliona evra, rekao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović na manifestaciji „Upravljanje muljem u tretmanu otpadnih voda- perspektive Srbije i praktična iskustva iz Kruševca“ koji u okviru evropske Zelene nedelje zajednički organizuju Grad Kruševac, JKP Vodovod Kruševac i nemačka razvojna banka KFW.

Ministar Momirović je istakao da je SR Nemačka ne samo najveći ekonomski partner našoj zemlji već nam ona može biti i uzor kada su u pitanju ekološki projekti koji su ujedno i naš prioritet, saopšteno je iz ministarstva.

„U proteklom periodu uz pomoć bilatelarne saradnje sa SR Nemačkom obezbeđeno je preko 270 miliona evra za prioritetne investicije u 31 gradu u Srbiji“, rekao je Momirović.

Sa ministrom Momirovićem u obilasku radova na postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda bili su i gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović, direktor JKP Vodovod- Kruševac Vladimir Milosavljević, pomoćnik ministra zaštite životne sredine Sandra Dokić, predstavnik delegacije EU u Srbiji Antoan Avinjon, kao i direktor razvojne saradnje u ambasadi SR Nemačke Kristijan Šiling koji je tom prilikom zaključio da je ponosan na sve što je urađeno i da se nemačka razvojna pomoć ovde neće zaustaviti, već će se saradnja i nastaviti.

„Kruševac je dobio veliki benefit i postao je zeleni grad koji vodi računa i o zaštiti životne sredine i o tretmanu otpadnih voda na svom području“, ovom prilikom rekla je gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović.

Događaj se organizuje u okviru EU Zelene nedelje koja će trajati od maja do juna godine sa ciljem promovisanja rezultata pomoći koju Srbiji pružaju Evropska unija i njene države članice u oblastima Zelene agende za Zapadni Balkan cirkularne ekonomija borbe protiv zagađenja i očuvanja biodiverziteta, saopšteno je.
Foto: MGSI Ð.K.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: