Biser Leskovca: Najlepši kanjon u Srbiji zadaje turistima par prepreka

Sa najlepšim kanjom u Srbiji, elektranom iz 1905. godine, ostacima utvrđenja srpskog srednjevekovnog vlastelina Nikole Skobaljića, kupalištem u bistroj Vučjanki, crkvom Teokarovića i dva tri restorana i hotela, koje sve natkriljuje planina Kukavica, predeo iznad Vučja mogao bi da bude stecište domaćih i stranih turista.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.05.2022.

12:40

Biser Leskovca: Najlepši kanjon u Srbiji zadaje turistima par prepreka
Foto: Shutterstock/Dejan Trajkovic

Prvi uslov za masovni turizam jeste promocija destinacije. Drugi uslov su putevi, jer džaba promocije ako se do njih ne može stići.

Put od Leskovca do Vučja nije u dobrom stanju. U toku je sanacija tog puta do mosta u Strojkovcu, ali i druga polovina puta do centra varoši je puna rupa i zakrpa.

Kada se dalje krene od centra prema kanjonu, najpre se naiđe na zapušteni restoran "Supovo", mesto gde su se nekada spremali ukusni specijaliteti, gostili poslovni partneri i čekale nove godine. Do tog restorana kolovoz je reklo bi se u podnošljivom stanju, ali kada se od njega skrene desno ka kanjonu, pred vozačima je uzani i izrovani put na kome se s mukama mimiolaze dva vozila.

I već tu počinje remećenje uživanja u pogledu na predivnu prirodu u reku koja huči ispod hladovine.

Preko puta stare elektrane u kojoj se nadograđuje kineski generator pa će ubuduće umesto jednog proizvoditi dva megavata struje, je prazno zdanje nekadašnjeg hotela u vlasništvu EPS-a.

Grad Leskovac je izradio Program razvoja turizma sa akcionim planom 2020-2025. godine u kome su nabrojane sve potencijalne turističke destinacije i u kome se Turističkoj organizaciji daje važna uloga.

Među njima je i Skobaljić grad i uređenje planine Kukavica za letnji i zimski turizam, prenosi Jugmedia.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: