Podrška lekarima i pacijentima: Subotica obeležavanja Međunarodni dan medicinskih sestara nizom akcija

Program povodom Međunarodnog dana medicinskih sestara u organizaciji Doma zdravlja Subotica biće održan na centralnom gradskom trgu.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.05.2022.

10:20

Podrška lekarima i pacijentima: Subotica obeležavanja Međunarodni dan medicinskih sestara nizom akcija
Foto: Shutterstock/xbrchx

Ova subotička zdravstvena ustanova će kroz učešće svih službi sprovesti niz aktivnosti.

Centar za unapređenje zdravlja i prevenciju bolesti, u saradnji sa Službom opšte medicine i Službom za zdravstvenu zaštitu radnika, obavljaće preventivne zdravstvene preglede, odnosno meriti vrednosti krvnog pritiska, nivo šećera i holesterola u krvi.

U istoj akciji, medicinske sestre Dispanzera za plućne bolesti će savetovati o pravilnom korišćenju inhalatora, pedijatri o ishrani i nezi dece, dok će Stomatološka služba najmlađima predstaviti pravilnu oralnu higijenu.

Zainteresovani građani moći će da izvrše edukaciju Osnovne životne podrške, odnosno spasonosne mere u slučajevima iznenadnog zastoja srca, koji će držati Služba za hitnu medicinsku pomoć, prenosi subotica.com.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: