Letovi iznad Kruševca od kraja godine: U toku asfaltiranje aerodroma Rosulje

Izgradnja Aerodroma Rosulje, lociranog na oko 5,5 kilometara jugoistočno od centra Kruševca, privodi se kraju i u toku su radovi na asfaltiranju i izgradnji retenzije, posebnog sistema zaštite od voda.

Izvor: Novosti

Subota, 30.04.2022.

13:32

Letovi iznad Kruševca od kraja godine: U toku asfaltiranje aerodroma Rosulje
Ilustracija: Depositphotos/sommersby

Oko 320 miliona dinara investirano je u ovaj kapitalan projekat koji bi, prema najavama nadležnih, mogao da se završi do kraja godine, prenose Novosti.

Kruševački aerodrom biće prvi u sastavu JP Aerodromi Srbije predviđen za sportske, kargo i poljoprivredne avione, ali koji će u budućnosti moći da postane međunarodnog tipa.

"Stekli su se vremenski uslovi da se tehnološki proces asfaltiranja nastavi", navodi Mihajlo Zdravković, direktor JP Aerodroma Srbije u čijem sastavu je kruševački aerodrom.

Po završetku građevinskih radova očekuje se sprovođenje procedure registracije i pribavljanja dozvole za korišćenje Direktorata civilnog vazuhoplovstva. Gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović nada se da će aerodrom biti u funkciji u toku ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: