Vesić zahvalio Vučiću što je s Putinom razgovarao o projektu beogradske gradske železnice

"U ime Beograđanki i Beograđana zahvalan sam predsedniku Aleksandar Vučić zato što je danas razgovarao sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom o projektu beogradske gradske železnice", napisao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić na Fejsbuku.

Izvor: B92.net

Četvrtak, 25.11.2021.

18:05

Vesić zahvalio Vučiću što je s Putinom razgovarao o projektu beogradske gradske železnice
Foto: Beoinfo

"Beogradska gradska i prigradska železnica za Beograd je važna koliko i metro i zajedno sa njim čini deo jedinstvenog šinskog podsistema javnog prevoza", naveo je Vesić.

Kako je napisao, prema projektu Grada Beograda prigradska i gradska železnica imaće 223 kilometara, povezaće se novim kolosekom Surčin i Obrenovac a modernizovaće se kapaciteti postojećih pruga prema Lazarevcu, Mladenovcu, Barajevu, Sopotu i Pančevu. To znači da će građani beogradskih prigradskih opština i Pančeva imati voz do centra Beograda u špicu na 10-12-15 minuta i van špica na 45 minuta. Beogradski voz imaće četiri presedačke stanice sa prvom linijom metroa i to Makiš, Sajam, Pančevački most i Karaburma kao i dve presedačke stanice na drugoj liniji metro i to železnička stanica Zemun i Makenzijeva.

Izgradnja beogradske železnice znači da će konačno građanke i građani prigradskih beogradskih opština biti povezani sa centrom grada kao i da će imati isti kvalitet života kao i ljudi iz grada, dodao je Vesić.

"Predsednik Vučić je stao iza Beograda odlukom da Republika Srbija finansira beogradski metro i BG voz. Zahvalni smo mu na podršci koju nam je dao", zaključio je Vesić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: