Plato ispred Narodne skupštine dobija novi izgled VIDEO

Gradski urbanista Marko Stojčić izjavio je za TV Prva da će plato ispred Narodne skupštine biti potpuno rekonstruisan, što se odnosi na zamenu svih polomljenih ploča, kao i zelenilo koje će biti promenjeno, rasveta i sve ostalo što čini ovaj kompleks.

Izvor: B92

Sreda, 20.10.2021.

11:54

Plato ispred Narodne skupštine dobija novi izgled VIDEO
Foto: Screenshot/Prva TV

Planirano je, dodao je, da radovi traju oko četiri meseca.

"Desna strana u odnosu na Skupštinu naredne godine biće potpuno rekonstruisana jer se gradi podzemna javna garaža, a iznad nje će biti park. Levi deo ka Takovskoj ulici će biti rekonstruisan već sada, u smislu parkovskog prostora. Tako ćemo ceo blok imati potpuno rekonstruisan i inoviran, ali u starom arhitektonskom izgledu. Čitav ovaj prstor podleže zaštiti kulturnog nasleđa, odnosno Zavod za zaštitu spomenika kulture vrlo je detaljno analizirao ovu površinu i njihov zahtev je bio da se sačuva ovaj kamen jer je to originalni kamen koji je prvobitno i postavljen. Polomljene ploče biće zamenjene istim takvim kamenom, samo novim", naglasio je Stojčić.

Prema njegovim rečima, u sledećoj fazi naredne godine biće rekonstruisana ulica koja ide ka predsedništvu, odnosno ka Starom dvoru, a biće završeni i radovi na potpunoj rekonstrukciji Trga Nikole Pašića, preneo je Beoinfo.

"Čitav prostor oko Skupštine će do kraja sledeće godine biti potpuno rekonstruisan. Možda najveća parkovska površina koja se koristi, a nalazi se uz Vlajkovićevu ulicu, koja je danas nažalost pod betonom, biće dodatno ozelenjena, a ispod će se naći garaža poput garaže uz Pionirski park", zaključio je Stojčić.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: