Nakon brojnih eksplozija - Čačani strahuju od zagađenog vazduha VIDEO

Nakon serije eksplozija u vojnoj fabrici Sloboda u Čačku i straha za život, stanovnici ovog grada sada strahuju da li je ovaj akcident ostavio posledice na kvalitet vazduha.

Izvor: RINA

Subota, 05.06.2021.

12:08

Nakon brojnih eksplozija - Čačani strahuju od zagađenog vazduha VIDEO
Foto: RINA

"Vršimo redovna merenja na dva merna mesta u našem gradu i odmah smo nakon tog akcidenta dostavili uzorke u laboratiriju kako bi sagledaali šta su naši aparati registrovali u prethodna 24 sata. Rezultati su pokazali da nema odstupanja u koncentracijama zagađujućih materija i to osnovih poput supmor-dioksida, azot-dioksida i čađi, kao ni suspendovanh čestica koje merimo u centru grada", rekla je za RINU dr Milka Levajac iz ZZJZ u Čačku.

Merna mesta u Čačku su fiksna, nalaze se na nekoliko kilometara udaljenosti od kompanije Sloboda gde se desila havarija.

"Nisu evidinetirane nikakve promene u odnosu na period pre ekplozija. Nije bilo ograničenja za aktivnosti na otvorenom za zdravu, osim za izrazito osetljivu populaciju. Mi redovno vršimo svakodonevna merenja, a sve informacije o kvalitetu vazduha građanima su dostupe na našem sajtu", rekla je dr Levajac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: