Novi Sad: Formiraće se tim za podsticanje mladih da se vakcinišu

U Novom Sadu je potrebno da se oformi tim i sprovede jedinstvena kampanja usmerena na mlade koja bi im pomogla u rešavanju nedoumica i različitim benefitima motivisala da se vakcinišu.

Izvor: B92.net

Četvrtak, 29.04.2021.

14:14

Novi Sad: Formiraće se tim za podsticanje mladih da se vakcinišu
Foto: B92.net

To je zaključak radnog sastanka održanog u Gradskoj kući kojem su prisustvovali saradnik gradonačelnika Novog Sada Damjan Ničić, član gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin, pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić i predstavnici različitih institucija, fondacija i organizacija čije delovanje podrazumeva rad sa mladima, odnosno rad za mlade, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Jedna od prvih aktivnosti koja će u tom cilju biti organizovana 7. maja, na Medicinskom fakultetu je tribina u okviru koje će mladi ljudi od strane stručnih lica dobiti odgovore na sva pitanja i nedoumice, a biće obezbeđen i video prenos na portalima i društvenim mrežama.

U radu tog tima bi, pored predstavnika Grada i Pokrajine, učestvovali i predstavnici Univerziteta u Novom Sadu, Fondacije EPК22, OPENS-a, EXIT-a, Turističke organizacije Grada Novog Sada, Udruženja ugostitelja, Novosadskog omladinskog foruma, medija i drugih organizacija. Zahvaljujući mobilnom punktu biće i omogućena vakcinacija na bilo kojoj lokaciji na teritoriji Grada Novog Sada.

Na sastanku je konstatovano da je vakcinacija najbolji način da se zaustavi epidemija, kao i to da su se tom procesu procentualno najmanje odazvali mladi.

Rezultati istraživanja pokazuju da veliki deo te populacije smatra da ih virus Кovid-19 neće u značajnoj meri pogoditi, a kod nekih je prisutan i strah od toga da će vakcina izazvati sterilitet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: