Investicija u Nišu vredna 80 miliona evra: "Biće to moderan kompleks sa tržnim centrom, uređenim kejom"

Radovi na izgradnji Delta planeta, pristupnih saobraćajnica i uređenju ovog dela grada predstavljaju u ovom trenutku jednu od najvećih gradskih investicija vrednosti od 80 miliona evra, kazala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski koja je sa saradnicima obišla izgradnju kružnog toka u ulici Blagoja Parovića kod Gradske toplane gde je u toku i izgradnja i velikog tržnog centra Delta planet, pišu Niške vesti.

Izvor: Niške vesti

Utorak, 01.12.2020.

14:49

Investicija u Nišu vredna 80 miliona evra:

Deo dogovora sa investitorima je i da se grad izgradnjom ovog velikog tržnog centra polako spusti ka reci.

"Biće to moderan kompleks sa tržnim centrom, poslovnom zgradom, i uređenim kejom. Investitor ima obavezu da, u dogovoru sa gradom, sredi i kej i tako se grad spusti do reke što je naša zamisao, a već na proleće ovaj deo grada izgledaće savim drugačije", kazala je Sotirovski i dodala da je posebno raduje podatak da otvaranje novog tržnog centra znači i nova radna mesta.

Kružni tok na uglu ulica Blagoja Parovića i Branka Krsmanovića biće gotov za nekoliko dana, kazao je Nenad Stanković, gradski većnik resorno zadužen za investicije.

Prema njegovim rečima grad ima ugovornu obavezu da uredi prilazne saobraćajnice u ovom delu grada, ali je najavio i izgradnju još jednog kružnog toka na Bulevaru Nemanjića.

"Vrednost radova na saobraćajnoj infrastrukturi su 34 miliona, a naredne godine nas očekuje i izgradnja većeg kružnog toka na raskrsnici ulica Blagoja Parovića i Bulevara Nemanjića", kazao je Stanković.

Tokom obilaska radova na izgradnji kružnog toka gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je najavila i izgradnju novog vrtića u ovom deli grada, na lokaciji gde se sada nalazi Mesna zajednica Božidar Adžije.

"Pregovori za izgradnju vrtića su gotovo završeni sa Fondacijom Novaka Đokovića. Oni su pristali na sve ono što smo mi tražili, videli su lokaciju i odgovara im“, kazala je Sotirovski. Dodala je da će uskoro biti rešeno i pitanje nastavka izgradnje zgrade za mlade neučnike Univerziteta u Nišu na kojoj su radovi stopirani više od 10 godina.

"Razgovarali smo nedavno sa ministrom prosvete koji je zainteresovan da se ta zgrada završi i da se mladim profesorima omogući da tu dobiju stanove. Sa tim je saglasan i rektor Univerziteta i ovih dana tim koji na tome radi kaže da ima dobrih rezultata. Sve ovo je dokaz da idemo u korak ne samo sa Beogradom i Novim Sadom sa kojim se stalno na neki način poredimo, već i sa Evropskim gradovima što i jeste naš cilj", kazala je Sotirovski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: