Prodaje se Titova vila

Prodaje se Konen vila u Splitskoj aleji na Paliću, poznatija kao "Titova vila".

Izvor: B92

Nedelja, 23.01.2022.

16:35

Prodaje se Titova vila
Ilustracija: sommart sombutwanitkul/Shutterstock

Sagrađena je 1903. godine, a od 1946. godine korišćena je za opštinske potrebe, te je 1950-ih i dobila naziv po bivšem predsedniku nekadašnje Jugoslavije. U njoj su boravili mnogi kulturni stvaraoci. Pisci su dolazili i u njoj pisali svoja dela, uz obavezu da originalni rukopis ostave subotičkoj Gradskoj biblioteci. U ovoj vili su napisani romani Dobrice Ćosića - "Deobe" i "Koreni", piše portal Grad Subotica.

Vila je površine 234 kvadratnih metara, građena je od čvrstog materijala u secesijskom stilu, projektovana je od strane Ferenca Rajhla, ali je, nažalost, podlegla zubu vremena i neophodna joj je adaptacija.

Poseduje klasične prozore, itison na podovima, te tavanicu na plafonu. Plafoni su visoki 3,5 metara, a od infrastrukture vila poseduje trofaznu struju, gradsku vodu, ali i septičku jamu. Konenova vila drugačija od svih ostalih na Paliću, uzdiže se na placu površine 4.233 kvadrata, skrivena među borovima parka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: