Subotičani "vežbali sudare" FOTO

Na Trgu Slobode danas su Agencija za bezbednost saobraćaja i lokalni Savet za bezbednost saobraćaja organizovali promociju na kojoj su prolaznici bili u prilici da se oprobaju na dve sprave koje simuliraju saobraćajne nezgode i ukazuju na značaj upotrebe bezbednosnih pojaseva.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 29.08.2022.

19:24

Subotičani
FOTO TANJUG/ ALEKSANDRA ORLIC/ bg

V.d direktor Agencije Branko Stamatović kazao je da je ideja o simulatorima da se u kontrolisanim uslovima shvati koliko nas sigurnosni pojas zaista štiti.

"Ovde za dvadeset dve sekunde možete u kontrolisanim simuliranim uslovima osetiti prevrtanje automobila, a zatim i efekat zadržavanja putnika u sedištu samo uz pomoć sigurnosnog pojasa“, objasnio je Stamatović

Subotica je, inače prošle godine dobila priznanje za bezbednost saobraćaja, a gradonačelnik Stevan Bakic je rekao da je danas bila prilika da se to priznanje opravda.

Dodao je da će Grad Subotica i ubuduće poklanjati pažnju bezbednosti saobraćaja i apelovati na građane da poštuju saobraćajna pravila.

"Mi smo kao društvena zajednica odgovorni za sve one sa telesnim povredama nakon nezgoda, oni su naša briga i nakon nemilih događaja, te se trudimo da im ukažemo da su oni kao članovi društvenih zajednica i dalje potrebni i korisni“, kazao je Bakić.
FOTO TANJUG/ ALEKSANDRA ORLIC/ bg
Stamatović je podsetio da je Agencija u proteklom periodu imala dobru saradnju sa Suboticom, te naveo da svaka lokalna samouprava ima budžet namenjen bezbednosi saobraćaja koji iznosi 30 odsto od svih naplacenih novcanih kazni.

Naveo je i da u Subotici sigurnosni pojas koristi 89,7 procenata vozača, što je iznad proseka Srbije.

Upotreba sigurnosnog sedišta za decu je u proseku 75 odsto u naselju, što je takođe iznad republičkog proseka.

Pomenuo je, međutim da treba obratiti pažnju na upotrebu mobilnog telefona tokom voznje, te naveo da se u Subotici duplo više koristi mobilni u vožnji nego u drugim lokalnim samoupravama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: