Subotica - Društvo - B92 Lokal

O njemu priča cela Srbija: Svečani prijem za mladog boksera u Subotici FOTO

Na nedavno završenom Evropskom prvenstvu za omladince u Sofiji, Subotičanin Marko Pižurica, član Bokserskog kluba Spartak i reprezentativac Srbije, osvojio je bronzano odličje.

Izvor: B92.net Subotica
Podeli
Foto: Grad Subotica
Foto: Grad Subotica

Najnovije vesti iz Subotice čitajte ovde.

Na velikom uspehu danas mu je lično čestitao gradonačelnik Stevan Bakić, koji je poručio da su sportisti najbolji ambasadori našeg grada i naše zemlje a da će Grad Subotica učiniti sve da stvori što bolje uslove za rad talentovanih sportista.

"Ovo je prva medalja u omladinskoj selekciji Bokserskog kluba Spartak, koji ima dugu i bogatu tradiiciju. Marko je krenuo putem naših bokserskih legendi Pavla Šovljanskog i Dragana Gage Vujkovića", istakao je gradonačelnik Bakić.

"Ovo treba da bude motiv i drugim članovima Bokserskog kluba, kojih ima oko 50, da se potrude i da streme ka nacionalnom dresu i osvajanju medalja za našu državu. Grad Subotica će sa Gradskim sportskim savezom i BK Spartak učiniti sve da naš mladi Marko što više razvije svoj ogromni talenat, napravi što bolju karijeru i da ga još mnogo puta dočekujemo i budemo ponosni na njegove uspehe", dodao je.

Pižurica, u dresu nacionalnog tima, okitio se bronzom u kategoriji do 80 kilograma. Pižurica je u polufinalu poražen na poene 5:0 od Hamleta Adamjana iz Jermenije.

"Imao sam tri meča, dva sam pobedio a u polufinalu sam izgubio od najtežeg protivnika. Ovo je samo početak, dogodine idemo po zlatnu medalju", kaže Marko, koji boks trenira šest godina.

"Ovaj uspeh mi mnogo znači, sanjao sam o ovome i sada sam uspeo da taj san postane java, odnosno medalja", dodao je on.

Omladinska bokserska reprezentacija Srbije ostvarila je istorijski rezultat osvojivši četiri medalje – dve zlatne u ženskoj konkurenciji i srebro i bronzu u muškoj. To je ogroman uspeh za našu državu, a Markova medalja je veliki uspeh za njegov matični klub.

"Svi smo ponosni na Markovu medalju, koja je prva medalja za Bokserski klub Spartak. Zahvaljujući njegovom treneru Tomi Antelju, iskusnom bokseru, medalja je otišla u prave ruke", poručuje Mane Marčeta, sportski direktor Bokserskog saveza Srbije.

"Bokserski savez Srbije će uvek stajati uz Marka i nadamo se da će doneti još medalja. Ove godine predstoji još Vojvođanska zlatna rukavica i nadamo se da će i tu uzeti medalju", dodaje.

Foto: Grad Subotica
Foto: Grad Subotica

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.