Subotica - Društvo - B92 Lokal

Kuburili sa smećem: Novi autopodizači i autosmećari rešiće veliki problem u Subotici

Javnom komunalnom preduzeću "7. oktobar" isporučen je autopozidač za kontejnere od pet i sedam kubika, koji će doprineti boljem upravljanju čvrstim otpadom i unapređenju zaštite životne sredine.

Izvor: Blic Subotica
Podeli
Foto: Shutterstock/Mikhail Sedov
Foto: Shutterstock/Mikhail Sedov

Najnovije vesti iz Subotice čitajte ovde.

Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije je obezbedilo novu opremu za grad Subotica i opštine Novi Kneževac, Bačka Topola, Mali Iđoš, Čoka, Kanjiža i Senta u sklopu projekta izgradnje Regionalnog centra za upravljanje otpadom Subotica, koji je realizovan uz podršku Evropske unije, a datira iz 2012. godine, prenosi Blic.

Ukupno je dodeljeno 25 vozila, 17 autosmećara i osam autopodizača kontejnera.

Prema rečima v.d. direktorke JKP "7. oktobar" Bojke Jančić uskoro će mesnim komunalcima, u sklopu ovog projekta, biti isporučen i autosmećar zapremine 16 kubika.

"Naš autosmećar je star 18 godina, a autopodizač čak 35 godina", obrazlaže Bojka Jančić.

"Autopodizač kontejnera smo dobili u pravo vreme, pošto je postojećem istekla registracija krajem januara i bez velikog ulaganja ne bismo moli da ga dalje upotrebljavamo. Od početka februara do danas smo, za pražnjenje kontejnera, angažovali autopodizač JKP 'Čoka' i postavljali dodatne plastične kontejnere na kritičnim mestima. Znamo da su građani bili nezadovoljni, ali nismo mogli drugačije da organizujemo posao. Zahvaljujemo se građanima na strpljenju. U buduće će nam posao upravljanja čvrstim otpadom biti znatno olakša", dodaje.

Autosmećar koji mesni komunalci koriste dobijen je 2017. godine , uz naknadu, od DOO Regionalna deponije Subotica i biće vraćen, u skladu sa ugovorom, nakon servisiranja, u ispravnom stanju.

Opština Novi Kneževac kao osnivač, odnosno JKP "7. oktobar" kao korisnik, postaju bogatiji za autopodizač kontejnera i autosmećar, u sklopu projekta izgradnje Regionalnog centra za upravljanje otpadom Subotica, prenosi TV Novi Bečej.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.