Šid: Završeni "Višnjićevi dani"

Dodelom "Višnjićevih nagrada" zaslužnim stvaraocima na polju kulture završena je tradicionalna manifestacija "Višnjićevi dani" koja se održala po 42. put.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.09.2021.

15:23

Šid: Završeni
Foto: VDB Photos/Shutterstock

Pisci, glumci, kulturno umetnička društva i guslari, odali su na ovaj način još jednom počast srpskom Homeru, piše RTV.

Program su ispunili nastupi horova i kulturno umetničkih društava a zaslužnim stvaraocima na polju kulture nagrada je uručena u okviru svečane akademije koja je održana u sali Kulturno obrazovnog centra.

Nagradu za životno delo i izuzetan doprinos u razvoju kulture dobila je Gordana Škorić, predsednica Udruženja žena "Filip Višnjić" u Višnjićevu.

Poseban ton svečanosti dao je i prvak beogradskog pozorišta na Terazijama, Aleksandar Dunić, koji je izveo monodramu "Knez Miloš Obrenović".

Centralna svečanost trodnevne manifestacije održana je u Višnjićevu, selu gde je Filip Višnjić proveo većinu svog života. Kulturno umetnički program je pored Višnjićeva održan i u Šidu, gde upriličena je i guslarska radionica za decu, a mnogi su i ove godine došli da odaju počast i poštovanje tvorcu književnog blaga i nacionalne istorije.

Manifestaciju "Višnjićevi dani" organizovali su Kulturno obrazovni centar Šid, Narodna biblioteka "Simeon Piščević" i Opština Šid.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: