Šid - Društvo - B92 Lokal

Država daje u zakup poljoprivredno zemljište - drugi krug nadmetanja u Šidu, Inđiji, Šapcu…

Prethodnih dana raspisani su javni oglasi za davanje u zakup državnog poljoprivrednog zemljišta u gradu Šapcu i opštinama Šid, Čajetina, Inđija i Odžaci.

Izvor: OzonMedia Šid
Podeli
Foto: Depositphotos/ alexraths
Foto: Depositphotos/ alexraths

Najviše zemljišta na raspolaganju za zakup u drugom krugu ostalo je u opštini Čajetina, oko 1800 hektara, a sve jedinice javnih nadmetanja u ovom krugu oglašene su na period od 15 godina.

U Odžacima je u ponudi za zakup 735 hektara poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini. Period zakupa je 15 godina, osim za jedinice javnih nadmetanja broj 3, 54, 57, 58, 69 i 70 koje su oglašene na godinu dana.

U Šidu i Inđiji ostalo je nešto manje raspoloživog zemljišta, 476 hektara u Šidu, odnosno 270 hektara u Inđiji. Period zakupa je 15 godina za sve jedinice javnih nadmetanja, osim nadmetanja broj 217 i 218 u Šidu, kao i nadmetanja broj 91, 220, 312 i 516 u Inđiji, gde je period zakupa 30 godina.

Grad Šabac na raspolaganju ima još 307 hektara u ponudi za zakup u drugom krugu. Sve jedinice javnih nadmetanja su oglašene na period zakupa od 15 godina.

Pravo učešća imaju sva zainteresovana fizička i pravna lica, a jedini uslov je da imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo u aktivnom statusu najmanje tri godine. Prijava za nadmetanja se vrši putem aplikacije Digitalno javno nadmetanje, a rok za prijavu je 30. mart u Šidu i Šapcu, 31. mart u Čajetini, odnosno 5. april 2022. godine u Inđiji i Odžacima, prenosi Ozon media.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.