Za nove pešačke staze u Rumenci 12,5 miliona dinara

U Partizanskoj ulici i Kisačakom putu u Rumenki planirana je gradnja više od pola kilometra pešačkih staza.

Izvor: nshronika.rs

Nedelja, 07.08.2022.

11:19

Za nove pešačke staze u Rumenci 12,5 miliona dinara
Ilustracija: Depositphotos/mrak.hr

Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) je raspisala javnu nabavku za ove radove, a procenjeno je da će koštati 12,5 miliona dinara bez PDV-a.

U dokumentaciji UGZI-a, navodi se da se radi o pešačkim stazama koje idu ulicama koje su deo državnog puta koji vodi od Rumenke ka Vrbasu.

Navodi se da se će se raditi pešačke staze u dužini od oko 30 metara u delu Kisačkog puta i više od 500 metara u delu Partizanske ulice i da je predviđena širina staza za prolaz pešaka 1,6 metara.

"Staza se vodi neposredno uz ivicu kolovoza, jer je put Rumenka – Vrbas na toj deonici izgrađen na nasipu čija kosina se spušta praktično do stambenih objekata. Staza se izvodi u širini 1,6 metara, bez proširenja za osiguranje slobodnog profila kolovoza, da bi se izbeglo proširenje nasipa. Zbog toga, te radi bezbednosti pešaka, predviđena je elastična odbojna ograda sa rukohvatom, te zaštitna ograda za pešake sa strane nasipa", stoji u projektu za radove u Rumenki.

Predviđeni rok za gradnju pešačkih staza u Partizanskoj ulici i Kisačakom putu je do 90 dana.

Rok za dostavljanje ponuda na tenderu je 12. avgust.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Hitna pomoć se seli na novu lokaciju MAPA

Hitna pomoć treba da bude u delu grada gde je dobra saobraćajna komunikacija, dobar prostor za parking i takva jedna parcela je na prostoru ispod Stop šopa prema DIS-u, kaže direktor UKC Niš prof. dr Zoran Perišić.

8:33

27.3.2024.

1 d

Podeli: