U Novom Sadu uspešno realizovan projekat "#mogu.i.ja"

Četiri onlajn radionice, namenjene učenicima srednjih škola, na teme poboljšanja položaja osoba sa invaliditetom u društvu i razvijanja društvenog aktivizma mladih održane su u okviru projekta "#mogu.i.ja", koji je realizovala Gradska uprava za sport i omladinu Grada Novog Sada – Kancelarija za mlade, uz finansijski podršku Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

Izvor: B92.net

Subota, 16.01.2021.

18:00

U Novom Sadu uspešno realizovan projekat
Foto: Grad Novi Sad

Radionice su, u decembru, realizovali vršnjački edukatori Milana Matković i Lazar Paroški, koji su na takmičenju "Svetionik znanja 4.0", u konkurenciji 60 srednjoškolaca iz 15 lokalnih samouprava, sa tom idejom osvojili nagradu publike.

Vršnjački edukatori su osmislili i prezentovali kreativne onlajn sadržaje preko Zum platforme, uz podršku i koordinaciju Kancelarije za mlade, a sve radionice realizovane su iz "Omladinskog OK kluba", gde su snimljeni i kadrovi za kratkometražni video koji je režirao tim mladih.

Ostvarena je i saradnja sa Opštinom Srbobran, Srednjom školom "Svetozar Miletić" iz Novog Sada, Gimnazijom i ekonomskom školom "Svetozar Miletić" iz Srbobrana, a pokrenuta je i instagram stranica @mogu.i.ja. sa porukom "Internet uključi – osobe sa invaliditetom u društvo priključi!" gde mladi mogu da se informišu o ovoj veoma važnoj temi, navodi se na zvaničnom sajtu grada Novog Sada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: