Počela izgradnja: Medicinska škola dobija novu zgradu i fiskulturnu salu

U dvorištu Medicinske škole u Novom Sadu, počela je izgradnja dva objekta.

Izvor: B92

Utorak, 25.01.2022.

16:17

Počela izgradnja: Medicinska škola dobija novu zgradu i fiskulturnu salu
Ilustracija: mdgn/Shutterstock

U planu je izgradnja nove zgrade u kojoj će biti kabineti za održavanje nastave, dok je druga strana dvorišta predviđena za fiskulturnu salu, prenosi RTV.

U planu je izgradnja oko dve hiljade kvadrata nove zgrade za potrebe kabineta fizioterapeuta, kozmetičkih tehničara, medicinskih sestara tehničara i novih informatičkih prostorija. Takođe, sa druge strane dvorišta Medicinske škole, počinju radovi na izgradnji fiskulturne sale. Rok za završetak radova je dvadeset meseci, odnosno septembar 2023. godine kada se očekuje da će đaci i nastavno osoblje početi sa korišćenjem novih prostorija.

Direktor Medicinske škole Đorđe Iskrin kaže kaže da nedostatak prostora već deceniju unazad predstavlja veliki problem.

"Sada je on naravno intenziviran u poslednje dve godine kako traje korona jer ne postoji mogućnost odlaska na nastavne baze u Klinički centar Vojvodine i na Institut u Kamenici tako da su svi đaci ovde i sada je praktično postalo neizvodljivo odvijanje nastave. Uz veliki trud kolega ipak uspevamo, međutim ukoliko dobijemo u naredne dve godine novu zgradu, sve će leći na svoje", ističe.

Novi dograđeni delovi biće isključivo namenjeni odvijanju redovne nastave i praktičnog dela kod već postojećih smerova. Zbog nedovoljnog prostornog kapaciteta, za sada neće dolaziti do uvođenja novih smerova.

"Na ovaj način rešavamo njihov dugogodišnji, višedecenijski problem jer su bili smešteni u suterenu zgrade tako da je bilo zaista potpuno neprihvatljivo i jako otežano njihovo školovanje i na ovaj način rešavamo taj problem. Uvođenje novih smerova i odeljenja predstavljalo bi ponovo opterećenje za školu i ne bismo ništa rešili na taj način", dodao je Iskrin.

Radovi na izgradnji dva nova objekta odvijaju se van glavne zgrade, pa iz Uprave škole kažu da radovi neće uticati na organizaciju i kvalitet nastave.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: