Počela da radi nova platforma; "Novi Sad rame uz rame sa Briselom, Parizom i Londonom"

Platforma za komunikaciju gradske vlasti sa Novosađanima je u funkciji. Portal je uradila kompanija "Ninamedia Kliping", koja je za taj posao dobila 11,8 miliona dinara sa PDV-om.

Izvor: novisad.com

Ponedeljak, 18.10.2021.

11:08

Počela da radi nova platforma;
Foto: Irma eyewink/Shutterstock

"Novo doba donosi nove izazove i traži nova rešenja i zato je Novi Sad, prvi u regionu, pokrenuo digitalnu platformu tvojgradnovisad.rs, te tako stao 'rame uz rame' sa evropskim gigantima kao što su Brisel, Pariz i London. Na ovoj platformi od danas svaki sugrađanin može da predlaže, odlučuje i diskutuje o pitanjima od javnog značaja. Svi predlozi koje primimo preko platforme TvojGrad će biti razmatrani, a oni za koje postoje uslovi za realizaciju biće i predloženi za budžetsko finansiranje od strane Grada. Novosađani, niko bolje od vas ne zna šta je našem gradu neophodno i zato vas sve pozivam da učestvujete u radu platforme TvojGrad, jer vaše mišljenje znači", naveo je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, prenosi portal Novisad.com.

Posetioci sajta TvojGrad mogu da se registruju kao korisnici, da pregledaju projekte i da postave ideje. Kako je navedeno, predložene ideje građana imaće priliku da se nađu u planovima za budžet za 2022. godinu, što bi bio prvi put da Grad Novi Sad omogući građanima ono što im zakon odavno garantuje - pravo da budu pitani kako se njihov novac troši.

Omogućena je opcija glasanja za ponuđene projekte gradskih uprava i ideje građana, dok za obelodanjene višegodišnje projekte gradskih uprava ne postoji mogućnost ostavljanja komentara.

Trenutno se objavljeni projekti poput izgradnje nove Satelitske pijace, postavljanje podzemnih kontejnera, spratni parking za bicikle, izgradnja osnovne škole u Jugovićevu, dogradnja vrtića, novi dom penzionera u Ledincima, uređenje sportskog parka, Jodne banje itd. Da bi gradske vlasti razmatrali predlog građana, on mora da privuče pažnju i dobije glasove sugrađana, da bude realno izvodljiva i da nije štetna ni po koga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: