Grad dobija novu "oazu" FOTO

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije Novi Sad trenutno izvodi radove na uređenju još jedne javne površine, po idejnom rešenju odabranom na urbanističko-arhitektonskom konkursu "Nova mesta", a u okviru realizacije projekta "Novi Sad 2021-Evropska prestonica kulture".

Izvor: B92

Nedelja, 17.10.2021.

14:34

Grad dobija novu
Foto: Printskrin/Gradska uprava za graðevinsko zemljište i investicije Novi Sad

Kako se navodi na sajtu ove institucije, oplemenjen izgled i funkcionalnu namenu dobiće mikrolokacija na teritoriji Mesne zajednice "Gavrilo Princip", odnosno površina od 4.680 metara kvadratnih na uglu ulica Simeona Piščevića i Branislava Borote, koja će biti obogaćena dodatnim sadržajima i novim urbanim mobilijarem. Ovim projektom predviđen je kvalitetan i atraktivan javni prostor koji će privući veći broj ljudi time što će sadržati mikro-ambijente za različite rekreativne potrebe i različite starosne grupe korisnika.

Na postojećem dečijem igralištu zadržava se multifunkcionalna sprava koja će biti reparirana, a planirano je postavljanje i tartan podloge, kao i tri nova rekvizita (njihalica, vrteška, klackalica), prilagođena različitim uzrastima dece.
Foto: Printskrin/Gradska uprava za graðevinsko zemljište i investicije Novi Sad
Multifunkcionalno ograđeno rekreaciono igralište namenjeno je za višestruku upotrebu i različite sportske aktivnosti za decu, mlade i odrasle. Igralište će, dodaje se, imati dve celine i adekvatno će biti opremljeno rekvizitima u skladu sa planiranom namenom korišćenja. Jedan deo igrališta biće u funkciji basket terena, dok je u drugom delu predviđen prostor za rekreaciju, vežbanje i igru loptom. Igralište će biti ograđeno panelima koji su otporni na udarce, smanjuju nivo buke zbog odskoka i osiguravaju optimalno zadržavanje lopte.

Fitnes igralište biće postavljeno na podlozi od gumenih ploča, a sadržaće teretanu na otvorenom, sa 6 fitnes sprava, kao i dva stola namenjena za stoni tenis.
Foto: Printskrin/Gradska uprava za graðevinsko zemljište i investicije Novi Sad
Celokupan lokalitet biće vizuelno i funkcionalno obogaćen pažljivo odabranim urbanim mobilijarem, planiranim da zadovolji potrebe različitih generacija i intenzitet korišćenja prostora. Sem 9 standardnih klupa sa naslonom, predviđeno je postavljanje jedne kontinualne i jedne radijalne klupa. Korisnicima će takođe biti na raspolaganju 10 korpi za otpatke i držač za bicikle, kao i javna česma, radi osveženja u toplim danima.

Utisak zaokruženog urbanog kutka pojačava se uvođenjem ambijentalne rasvete, u vidu kandelabera u zonama sedenja i komunikacije, ali i većih stubova s reflektorskim osvetljenjem oko rekreativnih igrališta.
Foto: Printskrin/Gradska uprava za graðevinsko zemljište i investicije Novi Sad
Radi oplemenjivanja celokupnog ambijenta i stvaranja bogate zelene oaze, planirano je formiranje travnatih površina i sadnja dodatnog visokog rastinja i ruža, dok će postojeća vegetacija biti zadržana.

Za realizaciju ovog projekta opredeljeno je 48.618.733.60 dinara, a do kraja godine građanima će biti na raspolaganju jedan veoma sadržajan i funkcionalan prostor koji će biti atraktivan i privlačan svim generacijama korisnika, zaključuje se u zvaničnom saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: