Situacija u Novom Pazaru veoma teška, nesigurna i zabrinjavajuća VIDEO

U Opštoj bolnici u Novom Pazaru umrla su još četiri pacijenta od posledica izazvanih koronavirusom. Na bolničkom lečenju je više od 170 pacijenata, a na respiratorima njih 12.

Izvor: B92, TV Prva

Utorak, 21.09.2021.

19:40

Situacija u Novom Pazaru veoma teška, nesigurna i zabrinjavajuća VIDEO
Foto: Printskrin, TV Prva

TV Prva je istraživala kada bi mogla da se smiri epidemiološka situacija u tom gradu i zašto on i dalje obara crne rekorde, ako je povećan broj vakcinisanih, a ukinuta su i veselja u restoranima.

Lekari kažu da je u Novom Pazaru epidemiološka situacija i dalje veoma teška, nesigurna i zabrinjavajuća. Zbog toga je i povećan broj zainteresovanih za vakcine. Od početka septembra je prvom dozom vakcinisano još 3.000 ljudi.

Već nedelju dana restorani za porodična slavlja su zatvoreni. Međutim, potrebno je vreme da bi se epidemiološka situacija stabilizovala - najmanje još dve nedelje, procenjuju lekari.

"Taj procenat pozitivnih u odnosu na ukupan broj poslatih je bio do pre neki dan 48 odsto, zadnjih pet dana je ispod 30 odsto. Broj prvih pregleda u odnosu na kontrolne se sada smanjuje. U prilog ovome ide i to da je u Tutinu došlo do blage stabilizacije epidemiološke situacije", rekao je direktor Zavoda za javno zdravlje Novi Pazar dr Šefadil Spahić.

Danas je zasedao Gradski štab za vanredne situacije. Ocenjeno je da je Novi Pazar dostigao maksimum u ovom talasu.

"Molim ugostitelje da u svojim lokalima poštuju sve mere jer se mnog građani žale da u mnogim lokalima nema ni rastojanja, ni onih osnovnih higijenskih sredstava, ni dezobarijera i tako dalje", navodi član Štaba za vanredne situacije Fevzija Murić.

Dr Spahić kaže da ima i dosta smrtnih ishoda i da je klinička slika teža nego što je bila u drugim talasima.

Samo od početka septembra do danas u Regionalnom kovid-centru u Novom Pazaru oko 70 pacijenata preminulo je od posledica koronavirusa. Bilo je i dana kada je po šest-sedam ljudi gubilo bitku sa ovom opakom bolešću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: