Niš - Kultura - B92 Lokal

57. Filmski susreti u Nišu od 20. do 26. avgusta

Na popularnim Filmskim susretima - 57. Festivalu glumačkih ostvarenja igranog filma, koji će biti održani na Letnjoj pozornici u Nišu od 20. do 26. avgusta, publika može da pogleda svetske premijere ostvarenja "Komedija na tri sprata" i "Vučje bobice" i niške premijere filmova "Heroji radničke klase", "Strahinja Banović", "Gejm", "Usekovanje" i "Heroji".

Izvor: eKapija Niš
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/SydaProductions
Ilustracija: Depositphotos/SydaProductions

Svečano otvaranje jedinog festivala posvećenog glumačkoj profesiji, biće održano u subotu, 20. avgusta u 20:30 sati, kada će Slavku Štimcu biti dodeljena nagrada za životno delo Pavle Vuisić, navedeno je na sajtu Filmskog centra Srbije, prenosi Ekapija.

Žiri, koji će odlučiti o nagradama među kojima su najvažnije Gran-pri Naisa, Car Konstantin i Carica Tedora, čine predsednica Brankica Zorić Vasović i članovi Petar Božović i Dušan Premović.

Umetnička direktorka festivala je Ljiljana Blagojević, a novi predsednik Udruženja filmskih glumaca Srbije Rastko Janković je novi član Saveta festivala. Direktor festivala je Srđan Savić, direktor Niškog kulturnog centra, a selekcionu komisiju čine Ljiljana Blagojević, Dejan Dabić i Ognjen Rakčević.

Kompleti ulaznica, po ceni od 2.500 dinara, u prodaji su od petka, 12. avgusta, u Knjižari NKC-a i Knjižari Indigo. Na dan projekcija, kažu organizatori, prodavaće se pojedinačne ulaznice, po ceni od 500 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.