Niš - Društvo - B92 Lokal

Većina lokala je nelegalno u Nišu?

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski istakla je gostujući u jutarnjem programu TV Zona plus, da je većina lokala koja se nalazi na kružnom toku na Trošarini nelegalno.

Izvor: Niške vesti/Violeta Milićević Niš
Podeli
Ilustracija/Foto: stoyanh / Shutterstock.com
Ilustracija/Foto: stoyanh / Shutterstock.com

"Za mene je to bilo jedno neprijatno iznenađenje, da su to sve nelegalni objekti, da ne postoje nigde u papirima. Imate frizerski salon, fotografsku radnju, ili ćevabdžinicu i da radite godinama u objektu koji nije vaš, koji ne postoji. Ja da sam vlasnik bih imala strah da mi se sutra tu ne pojavi neko, a ja u taj lokal ulažem novac, zarađujem, zapošljavam ljude", kazala je Sotirovski.

Gradonačelnica je rekla da je ideja Grada da se prema Ćele kuli naprave kućice od tridesetak kvadrata koje će se dati vlasnicima lokala na korišćenje, prenose Niške vesti.

Dodaje da su predstavnici Grada već razgovarali sa njima o tome. Najavila je i da će kružni tok biti uređen i saobraćajno i vizuelno zbog turista koji dolaze da obiđu Ćele kulu.

"Želimo da upotpunimo sadržaj, da tu budu i suvenirnice i drugi objekti koje jedan značajan lokalitet zaslužuje da ima", zaključila je Sotirovski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.