Niš - Društvo - B92 Lokal

Rekonstruišu se centralne ulice u Niškoj Banji: Očekuju više turista nakon završenih radova

Veliki broj ulica u Niškoj Banji, posle dužeg vremena biće rehabilitovane, ali pre toga stare vodovodne cevi biće zamenjene novim, kako bi se u pojedinim ulicama sprečilo stalno pucanje ili izlivanje otpadnih voda.

Izvor: Niške vesti/Violeta Milićević Niš
Podeli
Foto: Emmily / Shutterstock.com
Foto: Emmily / Shutterstock.com

Sve najnovije informacije iz lokalnih sredina možete pronaći u rubrici LOKAL.

Zamenjen je stari cevovod otpadnih voda na Trgu Rapublike i u ulici Hajduk Veljkovoj ispod „Radona“ i tako je sprečeno izlivanje voda, prenose Niške vesti.

Ipak, predsednik opštine Niška Banja kao najbitniju trasu koja je urađena u ovom mandatu ističe onu koja se trenutno radi i spojiće ovu opštinu sa Koridorom 10. Radi se o republičkom projektu, a ta trasa je prema rečima Dušana Živkovića zaboravljena prethodnih godina.

"Zahvaljujući gradu i Republici ona će biti puštena u saobraćaj narednih dana. U pitanju je 1,4 kilometara puta koji spaja Nišku Banju sa naplatnom rampom Malča. Tranzitni turizam je apsolutno stao u Niškoj Banji, ali se nadamo da ćemo vratiti taj broj gostiju koji smo imali, ali da ćemo i sa novim sadržajem privući još više stranih turista kako iz Bugarske, kojih najviše očekujemo, tako i iz Zapadne Evrope i Istoka", istakao je Živković.

U međuvremenu je urađena i ulica Cara Konstantina koja prolazi kroz naselje Ženeva i izlazi na reku.

"U toku su radovi na ulicama Hajduk Veljkovoj, Trg Republike, Kraljevića Marka i Jovana Popovića. To su same centralne ulice. U ulicama Trg Republike i Hajduk Veljko najpre je rešen problem otpadnih voda, koje su tokom vremena zapušile cev koja je išla ispod ulice Trg Republike i dalje u Kovanlučki potok. Vda je u periodu kiša plavila insitut i dalje išla u fekalne kanalizacije. Sada imamo nov cevovod koji je rasteretio svu tu vodu i otpadne vode vodi dalje u Kovanlučki potok", objasnio je Živković.

Novi oblik je dobio i koj kod Kovanlučkog potoka, pored zgrade opštine. Trenutno se radi na izgradnji vodovodne mreže u Ulici Kraljevića Marka. To je ulica u samom centru Banje i dužine je otprilike 350 metara i odmah nakon završetka krenuće se i sa njenom rehabilitacijom, ukoliko vreme dozvoli.

Počeli su radovi i na ulici Jovana Popovića. U njoj će biti izgrađena vodovodna mreža, a dužina ulice je oko 700 metara i vodi do samog centra Niške Banje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.