Patrijarh Porfirije u prvoj poseti Nišu

Patrijarh Porfirije u petak će prvi put posetiti Niš. Poglavar Srpske pravoslavne crkve će otvoriti Muzej crkvenih starina pravoslavne Eparhije niške, u kojem će biti izložene umetničke slike i crkvene starine koje potiču sa prostora Niške mitropolije.

Izvor: Naissus.info

Ponedeljak, 19.04.2021.

14:29

Patrijarh Porfirije u prvoj poseti Nišu
Foto: Creative Family/Shutterstock

Doček patrijarha Porfirija je u 16:30 ispred Saborne crkve u Nišu, nakon čega će u Hramu biti kratko bogosluženje, zvano doksologija, saopštavaju iz Eparhije. Planirano je da od 18 sati u zgradi Svetosavskog doma u Nišu bude otvoren Muzej crkvenih starina Pravoslavne Eparhije niške, kojim rukovodi protođakon Dalibor Midić, arhivist Pravoslavne Eparhije niške, navode iz Eparhije.

U muzeju će biti izložene umetničke slike, stare i retke knjige, od kojih je najstarija iz 1592. godine, stara arhivalije, fotografije i zbirka bogoslužbenih predmeta od tkanine i metala, koji potiču sa prostora Niške mitropolije, prenosi naissus.info.

Iz Eparhije pozivaju verni narod da se tokom ovog događaja pridržava epidemioloških mera, propisanih od strane Kriznog štaba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: