Nišlije jačaju svoj duh zajedništvom: Radionica namenjana deci kako ne bi provodili vreme na ekranima

"Dedina garaža" je mesto u Nišu namenjeno svim klincima i klincezama koji bi da slobodno vreme provedu kreativno, zabavljajući se mimo ekrana računara i mobilnih telefona.

Izvor: B92.net

Četvrtak, 19.05.2022.

08:30

Nišlije jačaju svoj duh zajedništvom: Radionica namenjana deci kako ne bi provodili vreme na ekranima
Foto: MRCN

Praveći igračke, razvijaju svoju motoriku, a donirajući ih drugoj deci odrastaju u solidarne i humane ljude.

Na ideju da napravi jedno ovakvo mesto došla je Nina Spasić koja sa prijateljima i saradnicima, već sedam godina organizuje radionice – garažaonice u kojima deca provode kvalitetno vreme, kako sa drugom decom, tako i sa roditeljima.

Nedostatak sadržaja namenjenih porodicama i nepoštovanje dečijih autentičnih potreba za smislenim radom i igrom, izazivalo je osećanje razočarenja i tuge, na šta smo želeli da reagujemo, objasnila je Nina i dodala da uverenje da se deci pružanjem kvalitetnog sadržaja omogućuje pravilan razvoj i podstiču kreativne i stvaralačke sposobnosti predstavljalo je inicijalnu kapislu za pokretanje naše inicijative.

"Svi elementi naših aktivnosti planirani su i realizovani iz dubokih uverenja, sa ljubavlju i strašću prema samom procesu. Znajući da to nije brz put kada sledite svoje srce, svaku prepreku smo prihvatali i doživljavali je kao smernicu za dalje putovanje. Okupljanje porodica u doba pandemije sa ograničenjima osoba koje borave u istom prostoru i na otvorenom je bio najveći izazov u toku sprovođenja aktivnosti", rekla je ona.

Istakla je da je svaki susret sa decom i porodicama, rezultirao je radošću i zadovoljstvom. Svaka napravljena igračka koja izaziva bujicu uzbudjenja kod dece, osećaj samouverenosti i pouzdanja u svoje sposobnosti je u svakom trenutku hranilo naša uverenja i dokazivalo da je vredelo truda, prenosi MRCN.

"Kada prepoznate ono u šta verujete i kada ste spremni da bez ikakve podrške stojite uz to celim bićem, koraci se pojavljuju i vrata otvaraju. Jačanje duha je cilj koji se najlepše postiže zajedništvom", rekla je Nina.
Foto: MRCN
Foto: MRCN

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: