Most na Nišavi kod vojnog bazena biće srušen, drugi neće biti građen

Od rušenja mosta na Nišavi kod vojnog bazena u niškom naselju Donja Vrežina nije se odustalo, most će biti srušen, ali se čeka izmeštanje svih instalacija koje prolaze ispod njega, izjavila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.12.2022.

10:19

Most na Nišavi kod vojnog bazena biće srušen, drugi neće biti građen
Foto: Shutterstock/Sergiy Vovk

"Mi smo u budžetu za 2021. i 2022. godinu imali sredstva za rušenje, ali najpre sve što postoji od instalacija, voda, struja, kanalizacija mora da bude izmešteno", rekla je Sotirovski u jutarnjem programu Belami televizije.

Prema njenim rečima, postojeći most će "otići u istoriju" jer više nije bezbedan, a prema studiji koju su uradili saobraćajni stručnjaci drugog mosta na tom mestu neće biti.

Most kod bazena u Donjoj Vrežini zatvoren je za saobraćaj automobila u martu 2018. godine, a pešaci i motociklisti ga i od tada nesmetano koriste uprkos velikom ulegnuću kolovoza.

Grad je prvobitno imao nameru da most bude sačuvan i 2019. godine Direkcija za izgradnju grada Niša raspisala je tender za sanaciju, međutim nije bilo firmi zainteresovanih za taj posao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: