Direktor UKC Niš: Razmatramo više lokacija za novu kovid bolnicu

Povodom najave ministra zdravlja Zorana Lončara da će na ulazu u Niš biti izgrađena kovid bolnica poput one koja je izgrađena u Batajnici i koja će se graditi u Novom Sadu, direktor Univerzitetskog kliničkog centra Niš Zoran Perišić rekao je da lokacija na kojoj bi se gradila bolnica još nije određena.

Izvor: Niške vesti

Nedelja, 18.04.2021.

10:45

Direktor UKC Niš: Razmatramo više lokacija za novu kovid bolnicu
Foto: Depositphotos, amoklv

"Imamo nekoliko lokacija koje razmatramo, naravno moramo da vidimo da li su u vlasništvu grada ili Republike. Ukoliko su u vlasništvu grada da razgovaramo sa gradonačelnicom, ukoliko su u vlasništvu Republike da razgovaramo sa Vladom ili resornim ministarstvom", izjavio je Perišić, prenose Niške vesti.

Najbolje lokacije, dodao je, su na ulazu jer onda, ukoliko to u početku bude kovid bolnica, pacijenti neće morati da ulaze u grad.

"Kasnije, kada ne bude kovida, potreban je sistem koji će funkcionisati u slučaju ovakvih infekcija koje će možda pratiti čovečanstvo nadalje. Mi ne znamo šta će se dešavati sa kovidom. Ne znamo da li će se sutra pojaviti neka nova mutirana forma ili će se pojaviti ebola 13 ili kolera 19. Mi to ne znamo, ali očigledno je da Srbija želi da bude spremna", kazao je Perišić.

Bolnice u Nišu, Kragujevcu, Beogradu i Novom Sadu, dodao je, moći se našoj zemlji u svakom trenutku da obezbede preko 3.000 mesta.

"To znači da će se ostatak kapaciteta rasteretiti za lečenje ljudi koji su sada na listama čekanja i koji čekaju da se završimo sa lečenjem kovid pacijenata da bi operisali kičmu, koleno ili kilu", kazao je Perišić.

Prema njegovim rečima, Lončar je podržao njegov predlog da u Univerzitetskom kliničkom centru bude izgrađena poliklinika koja bi pored ordinacija imala i nekoliko hirurških sala.

Perišić je izjavio da je želja rukovodstva UKC-a da poliklinika bude izgrađena između zgrade Centra za mentalno zdravlje i zgrade Patologije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Hitna pomoć se seli na novu lokaciju MAPA

Hitna pomoć treba da bude u delu grada gde je dobra saobraćajna komunikacija, dobar prostor za parking i takva jedna parcela je na prostoru ispod Stop šopa prema DIS-u, kaže direktor UKC Niš prof. dr Zoran Perišić.

8:33

27.3.2024.

1 d

Podeli: