Ruši se nadvožnjak prema leskovačkom naselju Ančiki – sprema se gradnja kružnog toka

Stari uzani nadvožnjak iznad starog autoputa, koji vodi prema Ančiki i dalje sve do Gornjeg Dragovca, biće srušen, a umesto njega izgradiće se moderna saobraćajnica, odnosno, nova raskrnica sa kružnim tokom.

Izvor: Jugmedia

Petak, 20.05.2022.

09:00

Ruši se nadvožnjak prema leskovačkom naselju Ančiki – sprema se gradnja kružnog toka
Foto: Shutterstock/Jaromir Chalabala

Nadevožnjak, odnono, most, koji predstavlja crnu tačku u Leskovcu, najverovatnije će rušiti Putevi Srbije pošto se radi o raskrsnici dva državna puta – put M1 i 437 put, a takođe se planira da kružni tok radi isto preduzeće.

Ali pre toga je potrebno da se uradi projekat.

"Još prošle godine smo raspisali tender za izradu projekta, ali se niko nije javio. Ovoga puta su bila četiri ponuđača, jedan iz Beograda i tri iz Novog Sada. Kao najpovoljniji izabra je 'Andzor engineering doo'", objašnjava Novica Nikolić, direktor JP „Urbanizam i izgradnja“.

Procenjena vrednost bila je tri miliona dinara, a ugovorena cena za izradu projekat je 2.616.000 dinara.

"Odluka o rušenju mosta i izgradnje kružnog toka je odluka lokalne samouprvae, koja će finansirati projekat, pri čemu je važno istaći da meštani koji žive iza starog autoputa decenijama traže da se reši pitanje ovog problematičnog mosta. Mi smo konsultovali i saobraćajnu policiju tim povom", ističe Nikolić.

Inače, na ovom uzanom ruiniranom mostu bez trotoara takođe se decenijama dešavaju saobraćajne nezgode, mnoge sa smrtnim ishodima, a najviše su tu stradali pešaci i biciklisti.

A koliko će koštati izgradnja novog kružnog toga prema naselju Ančiki znaće se posle izrade projekta, piše Jugmedia.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: