Leskovačka Opšta bolnica dobila donaciju od 35.000 evra

Leskovačka Opšta bolnica dobila je kao donaciju od američke nevladine organizacije „Spirit of America“ ultrazvučni aparat koji će koristiti Služba za ginekologiju i akušerstvo.

Izvor: Jugpress

Subota, 03.12.2022.

15:15

Leskovačka Opšta bolnica dobila donaciju od 35.000 evra
Foto: M2020/Shutterstock

Vrednost poklona je 35.000 evra, prenosi Jugpress.

Tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj je zahvalnost u ime lokalne samouprave uputila zamenica gradonačelnika Lidija Dimitrijević, rekavši da će ultrazvučni aparat dodatno podići kvalitet pružanja zdravstvenih usluga.

"Moram da podsetim da će, u okviru rekonstrukcije Opšte bolnice Leskovac vredne 4,5 milijarde dinara, stići još opreme u vrednosti od dodatnih milijardu dinara, i to je, da naznačim, jedan od najvećih, najvažnijih ali i najzahtevnijih projekata u našem gradu."

Direktor Opšte bolnice Nebojša Dimitrijević rekao je da u službi za ginekologiju dominira starija aparatura, tako da će ova savremena oprema veoma značiti.

"Za razliku od ranijeg perioda, sada na jug Srbije, u Leskovac i leskovačku bolnicu stižu donacije i oprema i to mi je izuzetno drago. Ovo je nama bilo potrebno i upravo o tome smo i razgovarali prilikom susreta u februaru. Ultrazvučni aparat je u bolnicu stigao u oktobru i od dolaska u bolnicu do danas je urađeno 268 pregleda."

Kolin Deni, regionalni direktor za Evropu organizacije "Spirit of America" rekla je da su ovu donaciju finansirali građani Sjedinjenih Američkih Država.

"Prvi put smo sa predstavnicima Ambasade ovde boravili u februaru i tada je iskazana potreba za ultrazvučnim aparatom. Naši donatori svim srcem podržavaju dobre odnose Srbije i Amerike i naše prijateljstvo nam veoma znači, a srpska zastava je jedna od retkih koja je ikada bila okačena na Beloj kući."

Džoš Pariš u ime ambasade Sjedinjenih Američkih Država je rekao da su njegov rad ovde i donacija bolnici jedno od njegovih najvećih dostignuća.

"U vrlo kratkom roku isporučen je aparat i zaista sam srećan što će naša donacija pomoći. Takođe, zahvaljujem se i srpskom narodu na gostoprimstvu koje sam doživeo od prvog momenta kada sam došao da radim u Srbiji. Ja sam gost u vašoj zemlji, a svi su me prihvatili sa jednom dozom poštovanja i to zaista cenim, to je prelepo iskustvo koje imam."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: