Leskovac - Društvo - B92 Lokal

"Čep za hendikep" na gradskom trgu u Leskovcu

Grad Leskovac nekoliko godina unazad učestvuje u humanitarnoj akciji "Čep za hendikep" koja podrazumeva sakupljanje plastičnih čepova sa pet-ambalaže i njihovu dalju distribuciju kako bi se obezbedio novac za nabavku ortopedskih pomagala namenjenih osobama sa invaliditetom.

Izvor: B92.net Leskovac
Podeli
Foto: Grad Leskovac
Foto: Grad Leskovac

Najnovije vesti iz Leskovca čitajte ovde.

Na portirnici zgrade Opštine, na ulazu u Osmospratnicu, na ulazu u Narodnu biblioteku "Radoje Domanović" se nalaze metalne konstrukcije u obliku srca predviđene za odlaganje plastičnih čepova.

Danas je postavljena još jedna metalna konstrukcija koju je izradilo JKP "Grdelica" i to na centralnom gradskom trgu kako bi što više građana Leskovca dobilo priliku da uzme učešće u ovoj akciji koja pored humanosti promoviše razvoj ekološke svesti i reciklažu.

Jedan običan plastični čep težak je nešto više od jednog grama, a za jedna nova invalidska kolica potrebno je sakupiti približno pet tona čepova, tako da je važno da se što više ljudi pridruži akciji.

Grad Leskovac ovom prilikom poziva sugrađane da učine dobro delo i pomognu poboljšanju načina života osoba sa invaliditetim, ali i doprinesu očuvanju životne sredine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.