Kruševac - Društvo - B92 Lokal

Ostavio vojsci i dva sina: Pukovnik u Kruševcu nakon časne 41 godine predao dužnost FOTO

Pukovnik Rade Rnjaković (56), predao je dužnost komandata Rasinske brigade u Kruševcu potpukovniku Goranu Markoviću i time označio kraj svoje 41-godišnje vojničke karijere.

Izvor: B92.net Kruševac
Podeli
Foto: Grad Kruševac
Foto: Grad Kruševac

Najnovije vesti iz Kruševca čitajte ovde.

Porodica Rnjaković, poreklom iz Guče, jedinstven je primer negovanja prave vojničke tradicije.

Ne samo da u Vojsci Srbije ostaju dva sina, Luka i Vladeta Rnjaković, već je davne 1941. godine pradeda odlazećeg komandnta Rasinske brigade bio gardista kod kralja.

"Posle 41 godine vojnog poziva, 33 godine radnog staža, 9 prekomandi došao je i dan mog odlaska u penzij", rekao je pukovnik Rade Rnjaković prilikom primopredaje komande, prenose Novosti.

"Zahvaljujem se svim svojim kolegama oficirima, podoficirima, vojnicima sa kojima sam službovao. U svojoj oficirskoj karijeri nisam štedeo sebe,svoje saradnike i svoju porodicu, a moja dva sina nastavljaju oficirsku tradiciju porodice Rnjaković, na šta sam veoma ponosan. Imao sam čast da budem komandant Rasinske brigade, komandant kasarne 'Car Lazar' i komandant Garnizona Kruševac. Još jednom hvala svima što ste mi verovali i što u penziju odlazim bez mrlje u karijeri", rekao je Rnjaković.

General-major Željko Petrović istakao je danas da je Rnjaković oficirsku karijeru otpočeo kao komandir voda, da je obavljao razne odgovorne oficirske dužnosti i da se vratio pre četiri godine u Kruševac, odakle odlazi u zasluženu penziju.

Froro: Grad Kruševac
Froro: Grad Kruševac

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.