Kruševac se povezuje na Moravski koridor – gradiće se petlja Koševi

Putevi Srbije raspisali su tender za izradu urbanističko-tehničke dokumentacije i Studija opravdanosti sa idejnim projektom izgradnje petlje Koševi na državnom putu prvog A reda A5 (E-761) – Moravski koridor.

Izvor: eKapija/B.P.

Sreda, 23.11.2022.

09:22

Kruševac se povezuje na Moravski koridor – gradiće se petlja Koševi
Foto: Shutterstock/TPCX

Kako je navedeno u projektnom zadatku, razlog za izradu Urbanističkog projekta i Studije opravdanosti sa Idejnim projektom izgradnje petlje Koševi na Moravskom koridoru je stvaranje uslova za unapređenje i detaljniji pristup rešavanju saobraćajnog priključka državnog puta IB reda br. 23 sa budućim državnom putem IA reda A5 (E761), kao i zapadnog dela Srbije sa istokom i jugom zemlje, piše portal eKapija.

Dodaje se da je u okviru petlje potrebno isprojektovati objekte naplate putarine, pošto će se na deonici autoputa Pojate – Preljina (Moravski koridor), primeniti zatvorem sistem naplate putarine.

Projektnom dokumenatcijom treba predvideti i radove na proširenju autoputa kako bi se oblikovale odgovarajuće ulivno i izlivne trake i projektovati odgovarajuće ulivno - izlivne rampe za povezivanje autoputa i državnog puta 23.

Vrednost posla je 20,8 miliona dinara, a tender ističe 15. decembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: