Kakva je voda u Kruševcu?

Zavod za javno zdravje Kruševac kontinuirano kontroliše kvalitet vode za piće, a u letnjoj sezoni i na bazenima gde građani traže spas od tropskih vrućina.

Izvor: Radio televizija Kruševac

Petak, 22.07.2022.

09:30

Kakva je voda u Kruševcu?
Ilustracija: Shutterstock/Yuri Samsonov

Prema rezultatima, Kruševljani piju visoko kvalitetnu vodu , a kvalitet se kontroliše 3 puta nedeljno po 15 uzoraka na 8 punktova distributivne mreže Vodovoda Kruševac, objašnjava Slađana Stanić specijalista higijene ZZJZ Kruševac, piše Radio Televizija Kruševac.

U letnjem periodu, posebno kada su visoke temperature građani vrlo često piju vodu sa javnih česmi u gradu, ali Zavod za javno zdravlje ne preporučuje tu alternativu jer provera kvaliteta nije kontinuirana.

Kada su bazeni u pitanju, Zavod za javno zdravlje ima ugovor sa Sportskim centrom o praćenju kvaliteta i ispravnosti vode u sva tri bazena. Na divljim kupalištima na jezeru Ćelije, Rasini i Moravi voda je promenjivog kvaliteta pa se ne preporučuje za kupanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: