Šta sve Škoda donosi Kragujevcu? VIDEO

Krajem godine "Škoda" planira da počne proizvodnju u Kragujevcu.

Izvor: B92, TV Prva

Sreda, 20.10.2021.

11:12

Šta sve Škoda donosi Kragujevcu? VIDEO
Foto: Screenshot/Prva TV

"Izvesno je da će Škoda doći do kraja godine, i pre toga", kaže za Televiziju Prva Nikola Dašić, gradonačelnik Kragujevca.

On je objasnio da se iz poštovanja prema partneru nisu ranije oglašavali u vezi sa tim.

"U novembru očekujemo konačno potpisivanje ugovora, oni će biti naši gosti u našem Majnd parku u Kragujevcu", kaže Dašić, i dodaje da očekuje u decembru da Škoda preduzima polako sve radnje da bi započela proizvodnju u Srbiji.

U Kragujevcu ih dočekuje ozbiljan konkurent, ali Škoda ne mari za to

"Za Škodu će se u okviru Majnd parka graditi nova fabrika, ali za to će biti potrebno godinu dana, za to vreme oni će započeti svoj posao prvo sa trakcionim motorima i inženjeringom prvo u okviru tog tzv. inkubatora, proizvodnog objekta u samom gradu, gde je i Majnd grupacija počinjala proizvodnju", objašnjava on.

"Nezahvalno je davati informacije o broju radnih mesta koja će biti otvoreno, očekujem okvirno oko 500 zaposlenih u naredne dve godine, ali ne može se to tačno reći sada", kaže Dašić.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: