Strategija razvoja urbanog područja Kragujevca

Prvi od ključnih koraka u procesu izrade Strategije razvoja urbanog područja grada Kragujevca i opština Batočina, Lapovo, Rača, Knić, Topola i Aranđelovac je organizacija Okruglih stolova po tematskim oblastima koje će biti njen sastavni deo:

Izvor: B92

Subota, 04.02.2023.

11:22

Strategija razvoja urbanog područja Kragujevca
Foto: shutterstock/TinnitusDoll

Urbana obnova i regeneracija (urbane strukture, javni prostori, i dr.), kulturno i graditeljsko nasleđe, zaštita prirode i razvoj predela, održivi turizam i jačanje urbano – ruralnih veza,

Energija (čista i pravedna), zelena i plava ulaganja, ublažavanje i prilagođavanje klimatskih promena, sprečavanje i upravljanje rizicima, održiva i multimodalna urbana mobilnost,

Ekonomski razvoj (inovativna, pametna, niskougljenična i cirkularna ekonomija),

Društveno blagostanje – zapošljavanje, obrazovanje, stanovanje, socijalna i zdravstvena zaštita, kultura, socio-ekonomska uključenost i integracije, socijalne inovacije,

Svrha organizacije Okruglih stolova je da omogući različitim zainteresovanim subjektima, predstavnicima institucija, pojedincima, da ravnopravno diskutuju o problemima u okviru zadate teme i da zajedničkim dogovorom dođu do rešenja. Kroz ovaj proces suočavaju se različita gledišta i traži se dogovor koji će zadovoljiti sve učesnike. Na taj način, definisana rešenja se verifikuju od strane zainteresovanih subjekata, dobijaju na kvalitetu i stiču podršku šire zajednice, piše InfoKG.

Okrugli stolovi u Kragujevcu će se održati 8. i 9. februara 2023. godine, u Svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Kragujevcu (Jovana Cvijića bb, 34000 Kragujevac). Tematske oblasti i utvrđeni raspored pogledajte u Planu rada.

Regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja i grad Kragujevac pozivaju zainteresovane da učešćem u radu Okruglog stola daju doprinos kreiranju kvalitetnijih rešenja za budući razvoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: