Proizvodnja električnog automobila u Kragujevcu ide predviđenom dinamikom

Predsednik Samostalnog sindikata kompanije "Fijat Krajsler automobili" Srbija, Saša Đorđević, potvrdio je da je u kragujevačku fabriku stigao prvi kontigent nove opreme koja će biti korišćena za proizvodnju električnog automobila.

Izvor: RTK

Nedelja, 04.12.2022.

11:58

Proizvodnja električnog automobila u Kragujevcu ide predviđenom dinamikom
Foto: Vasily Smirnov/Shutterstock

Đorđević kaže da se dinamika isporuke opreme poštuje i da za sada ne postoji bojazan da će se u Kragujevcu od 2024. godine proizvoditi novi model automobila, prenosi RTK.

Opremu za proizvodnju električnih automobila koja je dopremljena u Kragujevac čine roboti namenjeni proizvodnji novog modela i u toku je njihovo instaliranje.

Oprema koja je dopremljena mogla bi da se koristi za proizvodnju delova automobila za Stelantisovu fabriku u Slovačkoj, a preostala oprema bi trebalo da stigne tokom sledeće godine, kako bi proizvodnja novog električnog automobila u Kragujevcu počela na vreme.

"Stelantis grupa“, čiji je deo "Fijat Krajsler automobili“, i Vlada Srbije u aprilu ove godine postigli su sporazum o finansiranju električnog automobila koji će se od 2024. godine proizvoditi u Kragujevcu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: