Pepelište koje postoji decenijama će uskoro biti sanirano – pepeo će biti od koristi

U Kragujevcu, pepelište nastalo tokom višedecenijskog rada preduzeća za isporuku toplotne energije, koje predstavlja izvor zagadjenja, počeće od narednog proleća da se izmešta iz kruga "Energetike", najavljeno je danas.

Izvor: Beta

Sreda, 05.10.2022.

14:00

Pepelište koje postoji decenijama će uskoro biti sanirano – pepeo će biti od koristi
Ilustracija, foto: Shutterstock/NadyGinzburg

Direktor Energetike Andreja Ilić rekao je novinarima da deponija pepela egzistira više decenija i da opterećuje gradsko jezgro i životnu sredinu, te da će pepelište biti sanirano. Dodao je da će pepeo će biti upotrebljen na koristan način.

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović je kazala da je važno što taj pepeo neće propasti, nego će se, kako je navela, poštovati principi cirkularne ekonomije i biće "maksimalno iskoriščen".

Kazala je novinarima da će pepeo biti iskorišćen za asfaltiranje 15 kilometara puteva u Kragujevcu Iz Energetike su naveli da je projekat u fazi raspisivanja tendera i da očekuju da će početkom naredne građevinske sezone, odnosno na proleće, početi sukcesivno odvoženje pepela.

Projekat sanacije pepelišta je vredan 3,6 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: