Kragujevac - Društvo - B92 Lokal

Najavljena rekonstrukcija: Osnovci u Kragujevcu dobijaju "novu" fiskulturnu salu

Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport, obišao je juče OŠ "Dragiša Mihailović" u Stanovu kojoj je uručio sportsku opremu, lopte za različite sportove, vijače, čunjeve, rekete za badminton.

Izvor: B92.net Kragujevac
Podeli
Foto: Grad Kragujevac
Foto: Grad Kragujevac

Sve najnovije informacije iz lokalnih sredina možete pronaći u rubrici LOKAL.

Ovom prilikom, Stevović je najavio rekonstrukciju fiskulturne sale u školi, saopštava Grad Kragujevac.

"Škola 'Dragiša Mihailović' u Stanovu je četvrta škola koja je dobila odgovarajuću sportsku opremu. Grad je obezbedio i 2,3 miliona dinara za potpunu obnovu fiskulturne sale u ovoj školi. To je peta fiskulturna sala u ovoj godini koja će biti u potpunosti rekonstruisana. Biće promenjen deo parketa i saniran krov. To znači da će jedno veliko naselje dobiti potpuno sređenu fiskulturnu salu. To znači da Kragujevac nastavlja krupnim koracima u obnovi sportske infrastrukture i svega onoga što je važno kako bismo amaterski i školski sport podigli na viši nivo", kazao je Stevović.

Foto: Grad Kragujevac
Foto: Grad Kragujevac

Dalibor Tvrdišić, direktor OŠ "Dragiša Mihailović" istakao je da je ovo škola koja postoji četiri decenije i ima oko 600 učenika. Zahvalio se gradu koji prepoznaje važnost ulaganja u školski sport i sportsku infrastrukturu.

"Fiskulturna sala ove škole je zaista bila spremna za ozbiljnu rekonstrukciju i izražavam zahvalnost gradu koji je prepoznao važnost tog projekta. Verujem da će ova sala biti odenuta u novo ruho i da će dati novi zamah i podstrekt da sport postane jedna od omiljenih aktivnosti u ovoj školi. Sport doprinosi boljem razvoju dece, druženju i promoviše neke dobre ideje koje mi u ovoj školi sprovodimo", kazao je Tvrdišić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.