Evo šta očekuje Kragujevčane: Gotov projekat za zabavni park na jezeru Bubanj

Grad Kragujevac objavio je urbanistički projekat za izgradnju turističkog zabavnog parka "Jezero Bubanj".

Izvor: B92

Utorak, 02.08.2022.

17:03

Evo šta očekuje Kragujevčane: Gotov projekat za zabavni park na jezeru Bubanj
Ilustracija, foto: Shutterstock/Neda Gavrilovicc

Investitor kompleksa koji će se prostirati na 1.805 metara kvadratnih u okviru parka jezero Bubanj je TO Kragujevac, a projekat je uradila Vizura ing iz Beograda, piše eKapija.

Tačna lokacija budućeg zabavnog parka je južno od jezera Bubanj, u centralnom delu zone parka.

Prostor je trenutno neizgrađen, a nakon završetka radova imaće mini golf, dečji avantura park, tjubing teren...

Mini golf tereni gradiće se sa kućicom za izdavanje opreme i plato sa klupama za odmor dece i roditelja. Tjubing - sankanje u tubi, odnosno gumi koji zahvaljujući specijalnoj podlozi funkcionisaće tokom cele godine i predstavlja zabavu za sve generacije. U planu su tube različitih dimenzija, a projektom je predviđena staza dimenzija 10x3m i 7,5m po zemlji. Predviđeno je da se prostor ispod tubinga zatvori i predvidi za ostavljanje opreme i tuba.

Dečiji avantura park na drvenoj konstrukciji od 8 stubova sastojaće se od 8 prepreka od kojih su neke zig-zag mostić, hodanje po sajli sa lijanama, hodanje po balvanu, viseće oblice...

Mini zip za decu je predviđen u blizini dečijeg avantura parka. Konstrukcija je čelična, poseduje platformu za start i opružnu kočnicu koja omogućava bezbedno zaustavljanje korisnika.

Visoko zelenilo u okviru parka se zadržava, uz mogućnost sadnje novih stabala i niskog parternog zelenila.

Pristup kompleksu parka obezbeđen je iz Ulice Save Kovačevića sa zapadne strane, iz Servisne saobraćajnice sa severne strane, preko parking prostora iz saobraćajnice Lepenički bulevar, sa istočne strane i sa južne strane iz pravca sportskog kompleksa Hale jezero.

Idejnim rešenjem koje je izradila Saba design iz Beograda predviđeno je njegovo ograđivanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: