Aerodrom dobio teretanu na otvorenom FOTO

U naselju Aerodrom, preduzeće Šumadija d.o.o pod pokroviteljstvom grada Kragujevca napravilo je i postavilo novu teretanu na otvorenom.

Izvor: B92.net

Sreda, 07.09.2022.

13:45

Aerodrom dobio teretanu na otvorenom FOTO
Foto: kragujevac.rs

Rekreativci i mladi sportisti moći će da vežbaju na spravama postavljenim na tartan podlozi koju je uradilo ovo preduzeće. Nakon završenih radova, teretanu na otvorenom obišao je danas Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport, saopštili su iz Grada.

Ovo je treća teretana, pored one u Šumaricama i jezera Bubanj,za koju je pored sprava, tartan podlogu uradilo preduzeće Šumadija d.o.o. Cilj je da mladima i rekreativcima u svim delovima grada obezbedimo osnovnu sportsku infrastrukturu, da obnovimo postojeća i sagradimo nova igrališta i teretane na otvorenom. Cilj nam je da mlade i decu odvojimo od računara i telefona i obezbedimo mesto gde će moći da vežbaju, posvete se sportu i zdravom načinu života, kazao je Stevović, član Gradskog veća.
Foto: kragujevac.rs
Ovakav pristup izgradnji sportske infrastrukture u Kragujevcu nije bio zadnjih nekoliko decenija, podsetio je Stevović i dodao da je u ovoj godini grad investirao u obnovu tri fiskulturne sale, više igrališta za decu, za male sportove i teretana na otvorenom. Već danas raspisujemo postupak javne nabavke za izgradnju pet novih igrališta za decu i tri otvorena terena za male sportove. Uskoro očekujemo završetak projektovanja skejt parka, velike i značajne investicije koja se finansira iz budžeta grada. Nakon toga radiće se projekat terase na otvorenim Gradskim bazenima i to je još jedna kapitalna investicija u sportsku infrastrukturu na kojoj posebno insistira gradonačelnik Dašić. Siguran sam da, zajedno sa preduzećem Šumadija d.o.o radimo dobar posao, istakao je Stevović, član Gradskog veća za sport.

Teretana na Aerodromu, koja se nalazi pored košarkaškog terena koji nosi ime proslavljenog košarkaša Raška Katića, osim sprava za istezanje, sklekove, nordijsko skijanje ima kose klupe i vratilo za zgibove na tri nivoa. Vrednost radova je 400 hiljada dinara a u potpunosti je uradilo preduzeće Šumadija d.o.o. Ponosni smo na do sada urađene otvorene teretane, igrališta za decu i male sportove, uložili smo dosta truda i napora da sve postignemo. Posebno apelujem na građane koji koriste novoizgrađene sportske objekte da ih čuvaju i ponašaju kao da je u njihovom dvorištu kako bi mogli dugo da ih koriste, kazala je Jasmina Mihajlović, direktorka preduzeća Šumadija d.o.o.

Građani Aerodroma, jedne od većih mesnih zajednica, veoma su zadovoljni zbog investiranja u njihovo naselje jer svaka investicija, život u ovom delu grada čini sadržajnijim i bogatijim.

Velika je stvar postavljanje otvorenih teretana u različitim delovima grada jer, samo nekoliko procenata sugrađana da rekreativno koristi sve što se gradi u Kragujevcu od sportske infrastrukture, u startu predstavlja trideset procenata veći imunitet. Ovo je veoma pozitivan i odgovoran stav jer je pravi način da najmlađe usmeri na druženje i sportske aktivnosti i zdrav život bez računara i telefona, ocenio je Goran Ilić, svetski vicešampion i višestruki nacionalni i evropski šampion u bodibildingu, osnivač bodibildig kluba Olimpija u Kragujevcu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: