Zapevali i u avionu: Gde je Palma tu je i muzika i srpsko kolo VIDEO

Dragan Marković Palma se vratio sa delegacijom iz Egipta u Srbiju.

Izvor: B92

Nedelja, 31.10.2021.

08:59

Zapevali i u avionu: Gde je Palma tu je i muzika i srpsko kolo VIDEO
Foto: Printskrin/Youtube

U delegaciji su većinu činili lekari i medicinske sestre iz 18 bolnica i kliničkih centara iz Srbije. Oni su tokom boravka u Egiptu imali prilike da obiđu beduinsko selo, drevni grad Luksor, ali i da zasluženo odmore od godinu i po dana borbe sa pandemijom koronavirusa.

"Poznato je da gde je Palma tu je i muzika. Tako je bilo u egipatskom restoranu gde je Palma bio gost na rođendanu gospodina Hatema, velikog prijatelja Srbije i srpskog naroda ali i Dragana Markovića Palme. U delegaciji je bila i mlada estradna umetnica Milica Jokić i naravno orkestar. U povratku, u avionu, Milica je sa Lukom Dačićem, sinom predsednika Skupštine Republike Srbije Ivicom Dačićem, zapevala, a orkestar uzeo instrumente u ruke. Kako se spontano zapevalo tako se spontano razvilo i kolo u avionu. Verovatno je do sada bilo slučajeva da se zapeva u avionu ali da se zaigra srpsko kolo sigurni smo da se to prvi put desilo sada. Zapamtili smo Palmino kolo u moru sada ćemo zapamtiti i kolo u avionu", piše Informer.

Samo u ovoj godini u organizaciji Dragana Markovića Palme što u Egipat, što u Grčku išlo je skoro 980 lekara iz četrdesetak kliničkih centara, opštih bolnica i Domova zdravlja iz Srbije. Ovome treba dodati i 992 poljoprivrednika koji su išli u Paraliju krajem avgusta ove godine. Samo ove godine u Palminoj organizaciji u Egipat i Grčku putovalo je skoro 2.000 ljudi.

Palma je najavio da će sa tom praksom nastaviti i u narednom periodu i da će svi zdravstveni radnici koji rade u kovid ambulantama i odeljenjima u narednih nekoliko godina putovati u njegovoj organizaciji. Inače sva putovanja zdravstvenih radnika, poljoprivrednika, plaćena su sredstvima od donatora i ni jedan dinar u te svrhe nije potrošen iz budžeta grada Jagodine niti iz budžeta Republike Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: