Postignut dogovor sa meštanima Pakovraće

Putevi Srbije predložiće vladi da donese zaključak da se meštanima Pakovraće, čije se kuće i zemlja nalaze na trasi auto-puta Preljina-Požega, isplati odšteta u skladu sa presudom Osnovnog suda u Čačku, izjavio je danas vd. direktora tog javnog preduzeća Zoran Drobnjak.

Izvor: Tanjug

Utorak, 02.08.2022.

15:51

Postignut dogovor sa meštanima Pakovraće
Ilustracija: Depositphotos/diyan_nenov

Drobnjak se, zajedno sa gradonačelnikom Čačka Milunom Todorovićem, sastao danas sa meštanima Pakovraće koji su kod betonske baze u tom mestu blokirali gradnju puta zbog neisplaćene odštete za zauzimanje imovine.

"Mislim da smo postigli načelni sporazum da meštani obustave protest, a mi ćemo već danas uputit predlog vladi da odnese zaključak i vlasnicima se isplati odšteta u skladu sa presudom Osnovnog suda u Čačku. Meštani su obećali da će deblokirati betonsku bazu od koje zavisi nastavak gradnje auto-puta", rekao je Drobnjak.

Meštanin Pakovraće Radosav Ćosić, na čijem imanju se nalazi baza, potvrdio je da su razgovarali sa direktorom Puteva Srbije o deblokadi i načinu isplate.

"Na mom imanju se nalazi betonska baza i mi smo spremni da omogućimo nastavak radova ukoliko vlada ispuni ovaj dogovor. Međutim, nisam siguran da li će moje komšije prihvatiti da odmah odblokiraju gradilište ili će sačekati da prvo vlada ispuni svoj deo dogovora. Mi smo nepoverljivi jer nam je u dva navarata to bilo obećano, ali nije bilo ispunjeno, naglasio je Chosić.

Inače, protest meštana Pakovraće počeo je pre dvadesetak dana i kulminirao blokiranjem betonske baze i prekidom daljih radova na izgradnji auto-puta Miloš Veliki.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Hitna pomoć se seli na novu lokaciju MAPA

Hitna pomoć treba da bude u delu grada gde je dobra saobraćajna komunikacija, dobar prostor za parking i takva jedna parcela je na prostoru ispod Stop šopa prema DIS-u, kaže direktor UKC Niš prof. dr Zoran Perišić.

8:33

27.3.2024.

1 d

Društvo

Evo šta će biti na mestu "Beograd bašte"

Prostor "Beograd bašte", oivičen Bregalničkom, Kajmakčalanskom, Silvija Kranjčevića i Ulicom Svetomira Nikolajevića na Zvezdari, ostaće zelena površina i tu neće biti građena stambena zgrada.

15:52

26.3.2024.

1 d

Podeli: