Čačak - Društvo - B92 Lokal

Prvo ovogodišnje zaprašivanje komaraca u Čačku, evo koje lokacije će biti posebno tretirane

Prvo ovogodišnje suzbijanja odraslih formi komaraca tretmanom sa zemlje na teritoriji grada Čačka biće obavljeno u subotu, 25. juna, u vremenu od 18 do 21 sat.

Izvor: Morava info Čačak
Podeli
Foto: Shutterstock/Sukjanya
Foto: Shutterstock/Sukjanya

Najnovije vesti iz Čačka čitajte ovde.

Vremenski uslovi toga dana će, prema prognozi meteorologa, biti gotovo idealni za izvođenje ovih aktivnosti.

Koristiće se preparati AQUA K-OTHRINE i DELTASECT 1,2 ULV, neškodljivi za ljude i toplokrvne organizme.

"Upozoravaju se pčelari da u navedenom periodu preduzmu sve neophodne mere za zaštitu pčela. Ako pčele nije moguće izmestiti iz zone tretmana, neophodno je preduzeti sledeće radnje: noć pre tretmana pčele treba zatvoriti, ventuse na košnicama ostaviti otvorene, ispod poklopne daske u hranilice sipati čistu pijaću vodu, poletište suziti rešetkom da bi se sprečilo izletanje pčela, ujutru nakon tretmana poletne daske oprati čistom vodom", navode iz Radne jedinice "Zoohigijena" Javnog komunalnog preduzeća "Komunalac".

Zaprašivanje će vršiti radnici preduzeća "Visan" iz specijalizovanih vozila, na području od Međuvršja do Katrge, u širem priobalju Zapadne Morave, na terenima gde ima stajaćih voda i gde je konstatovano veće prisustvo odraslih formi komaraca, kao i na gradskom području.

Posebno će biti tretirani Košutnjak, nekadašnja deponija Prelići, prostor duž korita Ateničke, Lozničke i Trnavske reke, prostor Sportskog centra “Mladost“, teren oko kanala za navodnjavanje…

Nadzor nad ovim aktivnostima vršiće zaposleni u JKP "Komunalac" – RJ "Zoohigijena", prenosi Morava info.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.