Kamion sleteo sa puta u selu Rakova kod Čačka, točkovi mu završili u blatu: Deonica problem za meštane FOTO

Zbog inteziviranja radova na deonici auto-puta Preljina - Požega, uposlene su skoro sve građevinske mašine sa teritorije Grada Čačka.

Izvor: RINA

Subota, 23.10.2021.

16:11

Kamion sleteo sa puta u selu Rakova kod Čačka, točkovi mu završili u blatu: Deonica problem za meštane FOTO
Foto: RINA

Meštani sela Gornja Gorevnica, Rakova i Prijevor, koja gravitiraju ka ovoj deonici auto-puta mesecima unazad suočavaju se sa velikim problemom. Mašine koje rade na izgradnji nekoliko stotina puta dnevno prolaze pored njihovih kuća što dovodi do uništenja lokalnih saobraćajnica. Ono što je njihova svakodnevica su prašina, razlokani putevi, ali i zaglavljeni kamioni. Bez problema nije ni tokom vikenda, jer se u Rakovi zaglavio kamion koji je pod teretom prevozio materijal i na taj način blokirao jednu kolovoznu traku, pa se saobraćaj kroz ovo selo odvija usporeno.

"Ovde je kolovoz izuzetno uzak, dva kamiona su pokušala da se mimoiđu i jedan je sleteo sa asfalta. Točak mu je upao pola metra u zemlju pod težinom tereta. Čekali smo dosta dugo da bi uopšte mogli da prođemo i nastavimo vožnju dalje. Najmanje 200 kamiona danas prođe našim lokalnim putevima. Iza sebe ostavljaju rupe i oblake prašine. Najverovatnije je problem to što se mnogo tovari na kamione. Slike su zaista katastrofalne i ono sa čim se suočavamo svaki dan. Jasno je da mora da se radi i nemamo ništa protiv jer će nam autoput svima značiti, ali je potrebno i da se malo povede računa o tome šta će ostati nakon završenih radova “, rekao je za RINU Miloš Vesković iz sela Rakova kod Čačka.
Foto: RINA
Meštani su do centra grada nekada putovali oko 15 minuta, a sada njihova vožnja i bez zaglavljenog kamiona traje tri puta duže. Sa kamionima se teško mimoilaze, ali i zbog lošeg razvaljenog asfalta moraju da paze kuda se kreću točkovi njihovih automobila. Međutim, njihova teška situacija ne bi trebalo još dugo da traje jer je završetak deonice do Pakovraća planiran početkom sledeće godine. Ministar građevinasrtva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi RS, naglasio je da će svi lokalni putni pravci biti revitalizovani.
Foto: RINA
"Kineski partneri koji su izvođači radova krenuli su sa rekonstrukcijom tih saobraćajnica i život žitelja će vratiti u normalu. U planu je da se najkasnije do marta ili aprila naredne godine sve saobraćajnice ukupne dužine 40 kilometara potpuno rekonstruišu", kazao je Momirović za RINU.

On je dodao da su lokalni putni pravci podjednako važni kao i autoputevi za opstanak stanovništva.

"Lokalni putevi koji su žila kucavica u selima takođe su nam važni, a ne samo strateške saobrćajnice. Zamolio bih meštane za samo malo strpljenja, jer će za nekoliko meseci biti završena deonica od Preljine do Pakovrća, nakon čega će biti sanirani svi lokalni putevi, koji će biti u boljem stanju nego pre početka radova", zaključio je Momirović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Hitna pomoć se seli na novu lokaciju MAPA

Hitna pomoć treba da bude u delu grada gde je dobra saobraćajna komunikacija, dobar prostor za parking i takva jedna parcela je na prostoru ispod Stop šopa prema DIS-u, kaže direktor UKC Niš prof. dr Zoran Perišić.

8:33

27.3.2024.

1 d

Podeli: